Поділитись:

Коли від очисних споруд у Луцьку перестане смердіти

Автор: Максим Косюр |
Середа, 30 серпня 2023, 15:01
Коли від очисних споруд у Луцьку перестане смердіти

У Луцьку продовжує смердіти від очисних споруд через недостатні темпи роботи з вивезення мулу.

Про це повідомили під час сесії міської ради.Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, скільки часу потрібно щоб ліквідувати увесь мул, адже його кількість тільки росте.

«Минулого року йшлося про те, що на очистку мулових карт на очисних спорудах в Липлянах потрібно один-два роки для того, щоб мул вивезти і, ймовірно, вирішиться питання смороду в Луцьку. Нещодавно прозвучала інформація про те, що в цей момент вивезено лише до 15% цього мулу. Щобільше, якщо подивитися в загальних об'ємах, то він більше накопичується. Скажіть, будь ласка, скільки потрібно часу для того, щоб вивезти цей мул, що врешті вирішить, можливо, питання смороду в Луцьку?» – запитав депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Очільник комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк повідомив, що, на його думку, цього року запах від очисних споруд був не таким відчутним. Причина ж повільної ліквідації мулу – несприятливі погодні умови, можливості підрядника та відсутність територій для скидання.

«У цьому році ми не так відчуваємо запах від очисних споруд. В цей рік ми мали повне фінансування. Проте є інші складові, які впливають на процеси та терміни: погодні умови, можливості підрядника та місце, куди все вивозити. Вивозять мул на поля, а зараз це проблематично робити. Погода не дозволила почати вивозити мул і відсутність площ – це ключові проблеми. Але у нас ще є вересень та жовтень», – каже пан Віктор.

Віктор ГуменюкВіктор Гуменюк

Нагадаємо: у Луцьку мешканці районів ЛПЗ, Володимирської, Львівської, Вересневого та навіть прилеглих до Луцької громади населених пунктів направили 410 скарг на неприємний запах у місті. Директорка відділку екології Луцькради Оксана Лисак повідомила, що зараз вони проводять спільну роботу з Боратинською громадою, аби ліквідувати жахливий запах. На її думки, причина смороду ховається в роботі Гнідавсього цукрового заводу та підприємства «Біо ПЕК».

Міський голова дав доручення пані Оксані написати заяву у Нацполіцію, аби та відкрила кримінальне провадження. На думку голови міста, це надасть контролюючим органам можливість проводити необхідні перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024