Поділитись:

Ківерцівська міськрада купила новенький кросовер за власні гроші, а не за обласні (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 23 серпня 2023, 12:43
Ківерцівська міськрада купила новенький кросовер за власні гроші, а не за обласні (фото)

Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук нещодавно заявив, що Волиньрада виділила кошти на покупку новеньких кросоверів Renault. Але насправді їх оплатили з міського бюджету Ківерців, а ще частину грошей виділив місцевий медзаклад.

Про це йдеться у договорі, укладеному між Луцьк Експо та КП «Ківерцівський ЦМПД».

21 серпня на офіційній сторінці міськради у фейсбук з'явився допис про те, що центр первинної медичної допомоги закупив за кошт обласного бюджету два автомобілі. Один з них вони передали міській раді. Пізніше мер повідомив, що сам користується автівкою, бо його машина в ремонті.

«Повідомляємо про те, що комунальне підприємство Ківерцівського центру первинної медичної допомоги Ківерцівської міської ради днями придбало за кошти обласного бюджету два легкових автомобілі для потреб даного медичного закладу. У зв'язку з необхідністю один з придбаних автомобілів було тимчасово передано на баланс Ківерцівської міської ради», – йшлося у дописі.

Скриншот дописуСкриншот допису

Перемогла у тендері на закупівлю легкових автомобілів компанія Луцьк Експо, яка й продала лікарні два кросовери Renault. Проте розрахувалися з фірмою не з бюджету області. Ціна за дві автівки становила понад два мільйони гривень, з яких 1,5 мільйона виділили з місцевого бюджету, а ще 512 тисяч гривень пішло від медзакладу.

Скриншот з договору між компанією та лікарнеюСкриншот з договору між компанією та лікарнею

До слова, закупили автомобілі марки Renault Koleos та Renault Express, вартість першого – понад 1,2 мільйона гривень, а другого – майже 800 тисяч. На баланс Ківерцівської міськради віддали саме дорожчий автомобіль, яким і користується мер Олександр Ковальчук, бо його службова автівка – у ремонті. Крім того, за словами пана Олександра, іншим транспортним засобом їздить начальник КП «Ківерцівський ЦМПД» Олесь Марищук.

Нагадаємо: у Ківерцях небайдужі містяни, серед них переважно військові та трохи цивільних, прийшли на зустріч з міським головою після скандалу з «золотим» стадіоном. Присутні висунули пропозицію, аби винести на сесію питання про розрив договору з підрядником, щоб не допустити будівництво.

Олександр Ковальчук відповів, що грошей немає і скоріше за все будувати не будуть. Однак у разі, якщо після перемоги депутати й громада захоче відновити цей проєкт, то він знайде кошти не з місцевого бюджету для того, щоб це зробити.

Після зустрічі мер отримав повістку до суду через їзду без посвідчення водія на новенькому кросовері, який вчора, 21 серпня, передали на баланс міської ради. Опісля його вже помітили на території сервісного центру у селі Струмівка, що під Луцьком, де можна отримати посвідчення водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів