Поділитись:

Замовив дрон: військовий попросив мера Ківерців довести, що той не «протирає штани» (відео)

Неділя, 20 серпня 2023, 16:30
Замовив дрон: військовий попросив мера Ківерців довести, що той не «протирає штани» (відео)

Військовослужбовець з Луцька Олександр Блажиєвський, який бере участь в бойових діях в Донецькій області, попросив дрон у мера Ківерців Олександра Ковальчука, який скандально прославився недоречними у воєнний час тендерами на ремонти. Однак боєць так і не отримав термінової допомоги від посадовця, який вихвалявся своєю підтримкою військових.

Відеозвернення з використанням слів мера Ківерців, якими він засвідчує свою активну допомогу людям, Олександр Блажиєвський опублікував у фейсбуці.

Так, Олександр Ковальчук заявляв, що якщо хтось звертається по допомогу, то не буває такого, щоб прохання не задовольнили. Тож військовослужбовець Олександр Блажиєвський попросив дрон, якого потребують захисники в зоні бойових дій.

«У нас є потреба в дроні, не одному, а декількох. Але від вас (щоб ми відчули, що ви не сидите не протираєте просто штани) нам потрібно один дрон Mavic 3. Це нам потрібно терміново», – зазначив Олександр Блажиєвський.

До слова, вартість одного дрона – 120 тисяч гривень, тоді як на стадіон Олександр Ковальчук має намір витрати 145 мільйонів гривень. Боєць висловив сподівання, що на виконання термінового замовлення меру вистачить часу до 23 серпня.

Боєць пригадав слова мера про те, що комбати різних бригад говорили йому, що кожен військовослужбовець в батальйоні (а це 400 людей!) має тепловізор, хоч на потреби батальону, зі слів міського голови, достатньо трьох приладів.

«Я дуже сумніваюся в правдивості цієї інформації. Три на цілий батальйон потрібно? Цікаво, як так можна працювати. Може, з'їздите спробуєте з трьома тепловізорами на батальон повести спостереження хоча б», – зауважив захисник.

Зі слів Олександра Блажиєвського, дрони – це постійна потреба, їх завжди буде не вистачати, тож над забезпеченням ними бійців треба постійно працювати.

«Не над бруківкою, не над стадіонами, а над дронами. Ударними дронами, тепловізійними дронами, якими можна працювати вночі, тепловізійними прицілами, якими можна працювати вночі прицільно, приборами нічного бачення для пересування особовим складом, які також коштують понад 100 тисяч... Чи вас звозити в Бахмут, Вугледар, яка там зараз спортивна столиця стала?» – запитує військовий, обурюючись словам мера, який хотів зробити з Ківерців «спортивну столицю області», побудувавши там стадіон за мільйони гривень.

Через добу після озвучення потреби військових Олександр Блажиєвський повідомив, що від мера Ківерців отримав тільки один коментар, в якому він дав вказівку звертатися з офіційними документами.

«Напишіть офіційне звернення від Командира бригади і ми Вам закупимо і передамо згідно усіх норм і актів прийому передач», – написав мер.

Військовий вважає, що так відповідає людина, яка не хоче нічим допомогти. І додав, що під його публікацією накопичилося чимало коментарів, проте немає жодного на підтримку Олександра Ковальчука, жодного підтвердження, що він допоміг комусь із бійців.

«Що нам зараз важливо?» – запитує військовий, показуючи кадри зруйнованих окупантами міст.

Нагадаємо: останні місяці довкола стадіону в Ківерцях тривав скандал, пов'язаний із закидами щодо неефективного використання коштів під час повномасштабної війни. Ківерцівська міська рада оголосила два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на загальну суму в понад 145 мільйонів гривень. Згодом скандальний тендер скасували. Але невдовзі Ківерцівська міська рада на вимогу Антимонопольного комітету поновила підготовку скандального будівництва стадіону вартістю 145 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів