Поділитись:

У Ківерцях половина укриттів не працює або знаходиться в жахливому стані (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 23 серпня 2023, 10:04
У Ківерцях половина укриттів не працює або знаходиться в жахливому стані (фото)

У місті Ківерці половина захисних споруд знаходиться в неналежному стані або ж узагалі не працює, коли лунає повітряна тривога.

Про це заявили місцеві активісти під час зустрічі з міським головою. 

«Ви знаєте, що ми проходили по укриттях. На сьогодні із заявлених укриттів на сайті міськради – половина не працює, закрита взагалі в доступі, вказівників для людей немає. Наприклад, немісцевий навіть не знатиме, куди йти під час тривоги. Це недбальство про людей. Третя частина захисних споруд - у незадовільному стані. Що ви робите, аби виправити ситуацію?» – поцікавилась місцева активістка Наталія Холявінська.

Наталія ХолявінськаНаталія Холявінська
 

Вона додала, що на офіційному сайті міської ради є перелік захисних споруд, де люди можуть перечекати повітряну тривогу, проте багато з них зачинені й не працюють, а результати перевірок опублікувала у фейсбуці. Міський голова Олександр Ковальчук заявив, що укриття комунальної власності (у школах чи садочках) відчиняють на час загрози і вони у пристойному стані. Щодо тих, які у приватній власності, то, за його словами, міська рада не може витрачати бюджетні кошти на їх утримання та догляд. 

Олександр КовальчукОлександр Ковальчук
 

Заступник мера Ігор Роганов повідомив, що він особисто на початку вторгнення інспектував сховища та вішав там вказівники, але їх познімали. Він пообіцяв, що у міськраді повторно порушать це питання та поговорять з підприємцями. 

«Я особисто їздив по укриттях та вішав відповідні таблички. Чому їх власники познімали - це невідомо. ми повторно порушимо це питання, пройдемо по усіх підприємцях і поговоримо з ними, ті укриття, де підприємці відмовляться, ми знімемо з сайту», – каже пан Ігор. 

Ігор РогановІгор Роганов
 

Активістів такий хід подій не влаштував, адже, на їх думку, мерія зобов'язана дбати про безпеку людей та зробити усе можливе, щоб захисні споруди були відчинені. Як приклад Наталія Холявінська навела місто Луцьк, де міськрада видала розпорядження, щоб усі укриття під час тривог функціонували і люди мали до них безперешкодний доступ. 

Голова міста також зауважив, що вони мали будувати сховок, який мав би вмістити 400 людей, на території скандального стадіону, Проте, як зауважили активісти, його слова  не відповідають дійсності, бо у тендерній документації, що опублікували на сайті Prozorro, немає жодного слова про облаштування укриття на стадіоні. 

Нагадаємо: у Ківерцях небайдужі містяни, серед них переважно військові та трохи цивільних, прийшли на зустріч з міським головою після скандалу з «золотим» стадіоном. Присутні висунули пропозицію, аби винести на сесію питання про розрив договору з підрядником, щоб не допустити будівництво

Олександр Ковальчук відповів, що грошей немає і скоріше за все будувати не будуть. Однак у разі, якщо після перемоги депутати й громада захоче відновити цей проєкт, то він знайде кошти не з місцевого бюджету для того, щоб це зробити.

Після зустрічі мер отримав повістку до суду через їзду без посвідчення водія на новенькому кросовері, який вчора, 21 серпня, передали на баланс міської ради. Опісля його вже помітили на території сервісного центру у селі Струмівка, що під Луцьком, де можна отримати посвідчення водія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів