Поділитись:

У Польщі кажуть, що вийшли в лідери на європейському ринку боєприпасів

Середа, 16 серпня 2023, 14:09
У Польщі кажуть, що вийшли в лідери на європейському ринку боєприпасів

Польський збройний концерн PGZ (Polska Grupa Zbrojeniowa) заявив, що вийшов у лідери виробництва боєприпасів у Європі.

Як пише «Європейська правда», про це сказав голова PGZ Себастьян Хвалек, повідомляє Polskie Radio.

«Я переконаний, що ми не тільки маємо шанс стати лідером на європейському ринку озброєнь, але вже є ним. Це підтверджує, наприклад, березневий візит до Польщі єврокомісара Тьєррі Бретона, який відвідав ті країни ЄС, що виробляють боєприпаси», – зазначив він.

За словами голови концерну, саме тоді єврокомісар підкреслив, що Польща має одну з найбільших виробничих потужностей і має відігравати ключову роль у постачанні боєприпасів за замовленнями ЄС.

У червні PGZ підписала контракт з Міністерством оборони Польщі на постачання мільйона комплектів артилерійських снарядів. За оцінкою Хвалека, укладення угоди є справжнім проривом.

Він зазначив, що PGZ вже понад три роки нарощує свої виробничі потужності.

Навесні країни-члени ЄС пообіцяли збільшити постачання Україні артилерійських снарядів, оскільки українські сили зіткнулися з нестачею вкрай необхідних їм боєприпасів. 

Країни погодили план вартістю два мільярди євро, який передбачав постачання боєприпасів з їхніх запасів та розміщення спільних замовлень на виробництво снарядів. Метою було передати Україні мільйон боєприпасів протягом 12 місяців.

Нагадаємо: ще у березні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що польський виробник боєприпасів Dezamet, який входить до складу державної компанії Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), значно збільшить потужності для виробництва боєприпасів, щоб забезпечити постачання в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
01 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
21 березня 2024