Поділитись:

Уряд ухвалив постанову щодо виробництва боєприпасів для БПЛА в Україні

П'ятниця, 21 липня 2023, 19:32
Уряд ухвалив постанову щодо виробництва боєприпасів для БПЛА в Україні

Уряд ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Це дасть поштовх для формування ринку та масового виробництва боєприпасів в Україні, щоб швидко та ефективно забезпечувати потреби Збройних сил.

Про це повідомляють у пресслужбі уряду. 

Відтепер виробники отримують сприятливі умови, нові можливості для розвитку та масштабування виробництва боєприпасів для БПЛА.

Зокрема, виробники:

  • отримують законодавчу базу для масового виробництва в Україні;
  • мають вимоги до боєприпасів, де і хто їх може виробляти;
  • можуть набагато швидше випробовувати та допускати до експлуатації боєприпаси.

Ініціаторами постанови стали команди Мінцифри та Мінстратегпром.

«Раніше виробництво боєприпасів було складним та малодоступним в Україні. Нові виробники майже не з’являлися на ринку. Адже необхідно було близько року, щоб допустити боєприпаси до експлуатації. Зокрема, юридично здійснити багато процедур: зібрати документи, отримати ліцензії та пройти перевірки», – йдеться у повідомленні. 

Ухвалена постанова скасовує ці бюрократичні процедури. А отже, спрощує виробництво в Україні. Очікують, що кількість виробників зросте в рази, а ЗСУ отримуватимуть швидше і більше необхідного обладнання.

«Уже маємо подібний кейс з розвитком масового виробництва БПЛА в Україні. Так, на початку запуску проекту Армія дронів усього 7 українських виробників БПЛА могли отримувати державні контракти», – зазначають у пресслужбі. 

Зараз до експлуатації допущено ще 40 БпЛА. Ще 178 виробників – у процесі проходження всіх процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів