Поділитись:

В Україні налагодили виробництво боєприпасів калібру 152-мм

Вівторок, 29 листопада 2022, 01:55

«Укроборонпром» налагодив випуск артилерійських боєприпасів калібру 152-мм.

Про це пише Мілітарний.

У пресслужбі «Укроборонпрому» повідомили, що серед зірок та відомих людей України, стартував флешмоб у якому вони передають свої «найкращі побажання» російським окупантам.

Вони підписують артилерійські боєприпаси калібру 152-мм, серійне виробництво яких налагоджено підприємствами концерну.

Снаряди 152-мм до гаубиці Мста-Б українських військовихСнаряди 152-мм до гаубиці Мста-Б українських військових
 

На початку листопада міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що оборонно-промисловий комплекс України налагодив виробництво артилерійських снарядів калібру 122-мм та 152-мм.

Міністр також додав, що вже налагоджене виробництво і 120-мм мінометних мін.

Він зазначив, що роботи були проведені силами Державного концерну «Укроборонпром» та підприємствами, які входять до його складу. За словами Резнікова, нові артилерійські снаряди до радянських систем вже пройшли випробування.

«Я маю надію, що протягом декількох місяців вони реалістично збільшать свої об’єми. Зобов’язання вже є. Ми вже випробували їхні вироби, вони працюють і будуть працювати на полі бою», – зазначив міністр оборони України.

Також Олексій Резніков наголосив, що Україна наразі не планує виробляти боєприпаси калібру 155-мм для сучасних артсистем. Їх сподіваються й надалі отримувати від партнерів, які надають військову допомогу Україні.

«Але ми з вами маємо одну українську артустановку 155-го калібру «Богдана». Вона пройшла перші випробування. У нас є прямий діалог з виробниками», – розповідає міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів