Поділитись:

Віськовий експерт розповів про загрозу іранських ракет (відео)

Четвер, 03 листопада 2022, 21:45
Віськовий експерт розповів про загрозу іранських ракет (відео)

Західна розвідка повідомляє, що росія і надалі планує розширювати співпрацю з Іраном. Окрім дронів-камікадзе, також може купити в Ірану балістичні ракети. Нещодавно речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що проти цих ракети в України немає ефективних засобів боротьби.

Чим відрізняються іранські ракети від тих ракет, що є на озброєнні у росії і як з ними боротись – у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів військовий експерт, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Експерт розповів, що росія використовує проти України як крилаті ракети, так і балістичні ракети. До прикладу ракетний комплекс «Іскандер». У Ірану ж планують закупити балістичні ракети 2 типів.

Військовий зазначив, що іранські ракети не кращі, аніж балістичні ракети, що використовує росія. Проте «Іскандерів» у росії залишилось лише 13% від кількості, що була на початку вторгнення 24 лютого. Але на відміну від крилатих ракет балістичні ракети мають інший принцип дії: вони піднімаються на велику висоту 40-50 км і на підльоті до цілі атакують її згори у майже вертикальному положенні. Перехопити такі ракети засобами протиповітряної оборони досить складно, але можливо.

Також військовий додав, що в Україні є системи протиповітряної оборони, а для ефективної боротьби з балістичними ракетами потрібні системи саме протиракетної оборони. У світі є лише 9 країн, що мають протиракетну оборону, серед них – США та Китай. Складність полягає у принципі дії балістичних ракет, адже їх збивають на відстані понад 20 км від землі. Аби побудувати протиракетну оборону, що зможе захистити усю територію України, потрібно декілька років і дуже великі гроші.

У висновку експерт переконаний: хоча іранські балістичні ракети можуть нести більшу загрозу для України, проте вони не кращі за системи «Іскандер», які Повітряні сили України вже неодноразово збивали.

Деталі – у відео.

Надрукувати
мітки:
коментарів