Поділитись:

Провели слідчі дії: що відомо у справі про пожежу на Центральному ринку (відео)

Четвер, 03 серпня 2023, 20:32
Провели слідчі дії: що відомо у справі про пожежу на Центральному ринку (відео)

Пожежа на Центральному ринку Луцька сталася майже 8 місяців тому, однак досудове розслідування ще триває.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Основна версія виникнення пожежі – коротке замикання електромережі. Тоді на місці згарища працівники дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС Волині виявили дуже багато легкозаймистих матеріалів. Окрім цього, в павільйоні також виявили багато залишків тимчасової електромережі, тобто подовжувачів, у які були ввімкненні холодильники радянського виробництва.

«Досудове розслідування було розпочате за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, що спричинило майнову шкоду в особливо великому розмірі. Як ми повідомляли раніше, слідчі вилучили та переглянули відео з камер спостереження, ніяких сторонніх осіб виявлено не було. Було також призначено ряд експертиз, зокрема, з виявлення нафтопродуктів та щодо справності електропроводки. Є висновок експерта пожежо-технічної експертизи, що відбулося коротке замикання в одній із холодильних камер», – каже старша інспекторка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Марина Балдич.

Зазначають, що нині весь обсяг слідчих дій проведено, усі експертизи – теж. Як зазначила Марина Балдич, за погодженням прокуратури найближчим часом буде прийнято подальше процесуальне рішення.

Нагадаємо: вночі 15 грудня горів торговий павільйон «Центрального ринку», розташованому на вулиці Глушець у Луцьку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів