Поділитись:

У Криму зростає супротив окупантам з боку цивільного населення, – ГУР

Вівторок, 01 серпня 2023, 15:41
У Криму зростає супротив окупантам з боку цивільного населення, – ГУР

На території тимчасово окупованого Криму зростає спротив окупантам з боку проукраїнськи налаштованого цивільного населення.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки МОУ.

Зокрема, набули систематичного характеру атаки на військові об’єкти із застосуванням так званих «коктейлів молотова» (пляшки з легкозаймистою сумішшю). Організаторами та виконавцями більшості з них є саме цивільні громадяни, які підтримують Україну.

«Щоб протистояти таким атакам особовий склад зс рф переведено в стан високої бойової готовності. Ведеться моніторинг «підозрілих осіб», які потенційно можуть бути причетними до подібних «інцидентів». Дозволено застосування фізичної сили та зброї. Проводяться масові затримання, арешти», – йдеться у повідомленні.

Низка громадян, які відмовились отримувати російське громадянство, після проведених арештів вважаються «зниклими безвісти».

Щодо тих, хто залишається на волі, застосовуються адміністративні покарання, великі штрафи, цькування. Людей звільняють з роботи, позбавляють майна та бізнесу.

В українській розвідці додали, що велика частина затриманих та заарештованих – представники кримськотатарського народу. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, журналіст та учасник громадського об’єднання «Кримська солідарність» Тимур Ібрагімов, громадський діяч Рустем Сеітмемето.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів