Поділитись:

Річниця звільнення Зміїного: яка ситуація там зараз

П'ятниця, 30 червня 2023, 13:00
Річниця звільнення Зміїного: яка ситуація там зараз

Минув рівно рік, як 30 червня 2022 року росіяни зробили «крок доброї волі» та залишили острів Зміїний.

Про ситуацію наразі повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, – інформує ТСН. 

«Найголовніше – острів залишається під юрисдикцією України. Це звільнена територія. Те, що росіяни час від часу за цей період від моменту його звільнення і демонстрації "жесту доброї волі" намагалися кілька разів атакувати острів за допомогою авіації, випробовуючи і виміряючи, наскільки щільно ми вже опанували цю територію, вони намагалися літаками бомбити острів, але жертв не було. Ті випробування вони досить швидко відмінили, тому що наражали свої літаки на певну небезпеку, підлітати туди було ризиковано, працювала наша протиповітряна оборона. На жаль, не збили жодного, але чекаємо повтору і обов'язково "можемо повторити". Зараз ця територія звільнена, і цілком ймовірно, вони можуть намагатися повторювати такі атаки, але дуже рідко», – сказала вона.

Також Наталя Гуменюк зауважила, що їм не дає спокою функціонування зернової угоди.

«Вони намагаються втиснути свою участь у загальну світову програму порятунку світу від голоду. Але замовчують той факт, що намагаються наповнити її краденим зерном. Значення Зміїного в тому, що та потужність, яку намагалися там розгорнути росіяни, не дозволила б функціонувати коридору. Вони б звідти мали можливість і обстрілювати, і забезпечувати протиповітряне прикриття свого корабельного угруповання. Після того, як було звільнено Зміїний, корабельне угруповання ворога передислокувалося і тяжіє до Новоросійська, до південно-східних берегів Криму, де ховається від нашої далекобійної зброї», – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів