Поділитись:

Льотчик Karaya з Луцької бригади нарікає на величезні черги та «мутки» на «Устилузі» (фото)

П'ятниця, 28 липня 2023, 17:43
Льотчик Karaya з Луцької бригади нарікає на величезні черги та «мутки» на «Устилузі» (фото)

Герой України, льотчик з 204 Севастопольської бригади тактичної авіації Вадим Ворошилов нарікає на величезні черги на пункті пропуску «Устилуг», які, за його словами, взагалі, не рухається. Зазначає, що є велика кількість цивільних авто, які проїжджають поза чергою. 

Відповідний допис з'явився у нього на інстаграм-сторінці. 

«Дружина знаходиться на пункті пропуску «Устилуг» з 6:00 ранку, на цей час, вже 9 годин там. Черга з автомобілів, взагалі, не рухається, але найцікавіше інше, що величезна кількість цивільних авто проїжджає поза чергою, як кажуть, громадяни, котрі стоять у черзі, що її можна оминути за певну грошову винагороду! С*ка, у мене в голові просто дисонанс, як таке може бути? Хтось має стримувати ворога на фронті та захищати зі зброєю в руках тих митників на пункті пропуску «Устилуг», щоб вони спокійно заробляли на громадянах України?», – зазначив він у сторіс. 

Додав, чи то він чогось не розуміє, чи його дезінформували, просто не знає.

Льотчик Karaya з Луцької бригади нарікає на величезні черги та «мутки» на «Устилузі» (фото) 

У Волинській митниці журналістам новин сайту Луцька та Волині «Конкурент» повідомили, що митна служба займається оформленням товарів, які везуть люди через пункти пропуску, а в'їзд на пункт пропуску контролюють прикордонники. Додали, що на «Устилузі» постійно є зараз черги на виїзд, і зранку 28 липня легкових авто там стояло близько 70.  

«Митна служба займається лише оформленням товарів, які везуть люди через пункти пропуску, а в'їзд на пункт пропуску контролюють прикордонники. Митники працюють в зоні митного контролю, яка знаходиться в середині пункту пропуску, куди пускають відповідно до черговості прикордонники. Зі свого боку скажу, що на «Устилузі» постійно є зараз черги на виїзд. Якщо говорити про легкові автівки, то сьогодні зранку там було близько 70 машин, для «Устилуга» це велика черга, бо сам ПП невеликий», – прессекретарка Волинської митниці  Валентина Черниш. 

Речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна журналістам пояснила, що «Устилуг» – єдиний пункт пропуску на Волині, в якому здійснюється оформлення легкового транспорту жителів Волинської та прилеглих центральних і північних областей України, оскільки в пункті пропуску «Ягодин» здійснюється лише пропуск вантажних транспортних засобів.

Та додала, що відповідно до законодавства України право першочергового проходження передбачених законодавством видів контролю надається:

  • особам з дипломатичними, офіційними або службовими паспортами, а також особам, які виконують свої обовʼязки згідно з повноваженнями, наданими міжнародними міжурядовими організаціями;
  • особам з інвалідністю, які прямують на лікування, особи з інвалідністю першої групи та діти з інвалідністю. З такими особами у пріоритетному порядку можуть слідувати особи, які їх супроводжують (не більше двох), та, у разі необхідності, – близькі родичі першої лінії спорідненості;
  • представникам моніторингової групи, створеної відповідно до наказу Мінсоцполітики, та слідують для моніторингу умов перебування дітей за межами України;
  • організованим групам осіб з інвалідністю або інших осіб, які потребують постійного догляду та проживають/перебувають у закладах догляду;
  • особам, які на період воєнного стану надають гуманітарну допомогу; особам, які перевозять товари, необхідні для подолання наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій, а також живих тварин, органів та інших анатомічних матеріалів людини для потреб трансплантації, товарів, що мають обмежений строк чи особливий режим зберігання, товарів військового призначення, радіоактивних матеріалів, товарів міжнародної технічної та гуманітарної допомоги.

У Держприкордонслужбі нагадали, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою є  правопорушенням, за яке законом передбачено кримінальну відповідальність.

Та просять громадян не навішувати ярлики недоброчесності на всіх прикордонників, правоохоронців, держслужбовців, а у разі, якщо ви стали учасником або свідком неправомірних дій на державному кордоні, відразу повідомляти відповідні правоохоронні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 лютого 2024
15 грудня 2023
23 вересня 2023
16:47
27 серпня 2023
26 серпня 2023
15:52
19 серпня 2023
17 липня 2023
13 березня 2023
25 лютого 2023
13 лютого 2023