Поділитись:

Як довше зберігати яблука вдома: поради від блогерки

Субота, 29 липня 2023, 05:50
Як довше зберігати яблука вдома: поради від блогерки

В сезон яблук багато хто намагається закупити одразу якомога більше цих корисних фруктів. Однак стиглі плоди не завжди вдається зберегти надовго. Як потрібно зберігати яблука в домашніх умовах, поділилася блогерка Марі Гант.

Про це інформує ТСН.

Насамперед краще обирати сорти з тривалим терміном зберігання. Серед них найбільш популярними є Гренні сміт" (Granny Smith), "Гані Крісп" (Honeycrisp), "Фуджі" (Fuji).

Також блогерка радить завжди обирати трошки недозрілі яблука, тому що повністю стиглі більш схильні до псування і можуть ще й прискорювати процес гниття інших фруктів під час зберігання.

Не забувайте завжди ретельно оглядати яблука на наявність подряпин, вм'ятин, різноманітних ушкоджень. Пошкоджені яблука схильні до гниття.

Як краще зберігати яблука, щоб вони лежали стиглими довше? Обирайте прохолодне місце з помірним рівнем вологості. Не менш важливою є добра вентиляція приміщення.

Якщо ви вибрали холодильник для зберігання яблук, тримайте їх подалі від інших овочів і фруктів. Якщо правильно зберігати яблука в холодильній камері, вони залишатимуться свіжими до 2-3 місяців.

Вибираючи підвал або льох, завжди тримайте яблука в дерев'яних ящиках. Регулярно перевіряйте їх на наявність зіпсованих фруктів, які потрібно одразу викидати. Можна кожне яблуко загорнути в папір, щоб запобігти псуванню інших, якщо одне почне гнити.

Для більш тривалого зберігання можна попередньо очистити яблука, видалити серцевини, нарізати скибочками і заморозити. Можна також обрати сушіння або консервування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів