Поділитись:

Шарія та ексочільника поліції Вінничини Шевцова судитимуть за держзраду

П'ятниця, 28 липня 2023, 12:19
Шарія та ексочільника поліції Вінничини Шевцова судитимуть за держзраду

За державну зраду судитимуть відомого блогера Анатолія Шарія та колишнього очільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова – їх звинувачують у роботі на ФСБ РФ.

Про це у п'ятницю, 28 липня, повідомила у телеграмі пресслужба Офіс генерального прокурора.

Шарію та Шевцову інкримінують державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України на виконання завдань ФСБ РФ.

З 2018 року Антон Шевцов, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби.

Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Інший обвинувачений – керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного ютуб-каналу Анатолій Шарій. З 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія. Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Екскерівник обласної поліції до співпраці з ФСБ РФ залучив проросійського блогера. Той погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби.
Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту. Про виконану роботу обвинувачені прозвітували своєму куратору з ФСБ РФ.

Раніше, у липні, Служба безпеки України оголосила про підозру Шарію. Спецслужба встановила, що він брав участь у підготовці та поширенні постановочних відеороликів, де російські загарбники допитують українських полонених. Зокрема, Шарій особисто підказував співробітникам Федеральної служби безпеки РФ як правильно знімати допит та які запитання ставити військовополоненим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів