Поділитись:

«Вагнер» у Білорусі не є загрозою для України чи Польщі, – ISW (фото)

Понеділок, 24 липня 2023, 09:42
«Вагнер» у Білорусі не є загрозою для України чи Польщі, – ISW (фото)

Президент РФ Володимир Путін і самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції щодо Заходу, говорячи, що контрнаступ України нібито провалився, та заявляючи, що ПВК «Вагнер» нібито становить загрозу для Польщі, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на ISW (Інститут вивчення війни).

«Високопоставлені західні і українські лідери та ISW продовжують вважати, що ще занадто рано давати оцінку українському контрнаступу, оскільки Україна все ще має значні незадіяні підготовлені сили і зберігає здатність розпочати вирішальні операції в будь-який час і в будь-якому місці за власним вибором…

Немає жодних ознак того, що бойовики "Вагнера" в Білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну або Польщу. Умовою угоди Путіна-Лукашенка-Пригожина, яка поклала край збройному повстанню, була передача "Вагнером" такої зброї Міністерству оборони РФ», – йдеться у дописі.

В інституті наголосили, що фото головної бази «Вагнера» в Целі, Осиповичах, вказує на те, що транспортні засоби, припарковані на території бази і навколо неї, – це переважно сотні легкових автомобілів, невеликих вантажівок і приблизно 35 напівпричепів.

«Сили "Вагнера" в Білорусі не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки вони не будуть переозброєні механізованою технікою», – зазначили в ISW.

Нагадаємо: речник ДПСУ полковник Андрій Демченко заявив, що станом на 22 липня 2023 року на території Білорусі перебувають приблизно 5 тисяч найманців ПВК «Вагнер».

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів