Поділитись:

ВМС США вперше може очолити жінка

Неділя, 23 липня 2023, 00:31
ВМС США вперше може очолити жінка

Президент Джо Байден запропонував адміралу Лізу Франкетті очолити ВМС США.

Це може стати історичним кроком, який зруйнує гендерний бар’єр у збройних силах США, зробивши її першою жінкою, яка очолює службу та стає членом Об’єднаного комітету начальників штабів.

Про це пише Reuters, – розповідає ТСН. 

Рішення Байдена стало несподіванкою. Офіційні особи Пентагону очікували, що цю вакансію отримає адмірал Семюель Папаро, який очолює ВМС на Тихому океані та має досвід боротьби зі зростальним викликом з боку Китаю.

Однак Франкетті, який зараз є віценачальницею з операцій ВМС, була серед кандидатів, які, як вважають, брали участь у боротьбі за цю посаду. Вона користується широкою повагою та має великий досвід, у тому числі на посаді командувача ВМС США в Кореї, заявили офіційні особи.

У заяві Байден відзначив 38-річний досвід Франкетті.

«Протягом своєї кар’єри адмірал Франкетті продемонструвала великий досвід як в оперативній, так і в політичній сферах», – сказав Байден у заяві, зазначивши, що вона була другою жінкою, яка коли-небудь отримала звання чотиризіркового адмірала у ВМС США.

Також минулого року Байден обрав адмірала Лінду Фаган очолити Берегову охорону США, зробивши її першою жінкою-командувачем. Але формально берегова охорона не є частиною Міністерства оборони, а підпорядковується Міністерству внутрішньої безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів