Поділитись:

Володимирське ТМО платить бюджетні тисячі адвокату, щоб тягатися в суді з журналістами (відео)

Субота, 22 липня 2023, 15:29
Володимирське ТМО платить бюджетні тисячі адвокату, щоб тягатися в суді з журналістами (відео)

Володимирське територіальне медичне об'єднання, яке оскандалилося через підозрілий тендер, витрачає бюджетні гроші на судову тяганину з інформаційним агентством «Конкурент», яке викрило його у махінаціях, і найняло платного адвоката, хоч має у штаті власного. 

Про це розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору» на телеканалі «Конкурент TV».

Володимирське територіальне медичне об'єднання розіграло дивний тендер на ремонт відділення лікарні, в результаті якого дешевша пропозиція була відхилена. Натомість переможцем було визнано підприємство, яке готове було здійснити ремонт на мільйон дорожче.

Журналісти намагалися з'ясувати, чому ж Володимирське ТМО не захотіло зекономити аж цілий мільйон гривень, а в результаті – отримали звинувачення і судовий позов.

«Ложь, пі*дьож, і провокація» – приблизно такими були аргументи в позові, направленому до Господарського суду Волинської області. Той подивився одним оком на позовну заяву і ухвалив повернути позовну заяву без розгляду. Бо, мовляв, намішали там мох і болото, мухи з котлетами і взагалі вимоги настільки широкі, що дослідити доказову базу в одному провадженні нереально», – розповідає Андрій Лучик.

Натомість медики з Володимира не змирилися і подали апеляційну скаргу. При цьому Волинське ТМО найняло адвоката, якому заплатило 15 тисяч гривень для того, щоб «потягатися» в судах.

«Все б нічого, але! В штаті Володимирського ТМО є юрисконсульт, який отримує зарплату. Натомість наймають адвокатів. І вони навіть можуть сказати, що в посадових обов'язках не прописана участь відповідного спеціаліста в судових засіданнях. Але, судячи із судової практики, раніше Володимирське ТМО справлялося в судових органах і своїми силами. Чим це назвати, як неефективним витрачанням коштів?» – наголошує Андрій Лучик.

До слова, одному такому епізоду посадовим особам Володимирського ТМО вже дають оцінку правоохоронні органи: йдеться про закупівлю медичного обладнання, на якому переплатили мільйон гривень. Правоохоронці виявили, що вартість закупленого товару значно перевищує ринкову вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024