Поділитись:

ISW: Путін хоче зберегти ПВК «Вагнер» як бойову силу, але без Пригожина

Субота, 15 липня 2023, 09:47
ISW: Путін хоче зберегти ПВК «Вагнер» як бойову силу, але без Пригожина

Фахівці Інститут вивчення війни (ISW) зазначають, що риторика російського диктатора володимира путіна підтверджує, що він хоче зберегти групу «Вагнер» як бойову силу, відокремивши її від Євгена Пригожина.

Про це пише Українська правда, посилаючись на ISW.

Аналітики вказують на те, що президент росії володимир путін заявив, що має намір зберегти угруповання «Вагнера» як згуртовану бойову силу, а не розділити її.

Проте прагне усунути засновника ПВК Євгена Пригожина від керівництва та сил «Вагнера».

На пряме запитання про майбутнє «Вагнера» як бойової одиниці путін продовжував дотримуватися абсурдного твердження про те, що в росії не існує приватних військових компаній.

Путін підтвердив, що 29 червня він зустрічався з Пригожиним і 35 командирами «Вагнера».

Він заявив, що запропонував бійцям «Вагнера» можливість служити під командуванням командира «Вагнера» (позивний «Сєдой»), який керував силами «Вагнера» протягом останніх 16 місяців.

Це ще раз підтверджує попередню оцінку ISW про те, що Кремль прагне зберегти групу «Вагнера» як згуртовану бойову одиницю, але при цьому відокремити її від Пригожина.

Прессекретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Патрик Райдер заявив 14 липня, що сили «Вагнера» не беруть участі у військових операціях в Україні.

Аналітики зазначають, що білоруський уряд і незалежні джерела підтвердили 14 липня, що інструктори групи «Вагнера», які раніше дислокувалися в Африці, прибули на тренувальні полігони в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів