Поділитись:

У Білорусі планують залучити «вагнерівців» до підготовки спецпризначенців

Середа, 12 липня 2023, 17:24
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Заступник міністра внутрішніх справ Білорусі, командувач внутрішніх військ Микола Карпенков заявив, що тривають переговори про залучення представників ПВК «Вагнер» до підготовки бійців загонів спецпризначення МВС Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на  БелТА.

«Ці спецпідрозділи тренувалися інструкторами СОБРу, інструкторами, які мають бойовий досвід, які пройшли і Сирію, і Лівію. Сьогодні у нас ідуть переговори з представниками ПВК «Вагнер», які разом з нами займатимуться боєпідготовкою, передаватимуть свій безцінний бойовий досвід», – сказав Карпенков після інспекції боєздатності загону спецпризначення «Тайфун» у Гродно.

З його слів, всі загони укомплектовані контрактниками, які відслужили не менше 3-5 років у внутрішніх військах, багато хто служив у підрозділах спеціального призначення.

«Основне призначення загонів спеціального призначення – підвищення бойових можливостей в особливих умовах. Це боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, незаконними збройними формуваннями. Щоб ця навичка була, ми вже працюємо впродовж кількох місяців, прикриваємо наш державний кордон, працюємо у тісній взаємодії та з прикордонниками та силами спеціальних операцій», – заявив Карпенков.

З його слів, білоруські підрозділи спецназу «добре оснащені», зокрема ударними безпілотниками та важкою технікою.

Нагадаємо: на думку керівника Головного управління розвідки МОУ Кирила Буданова, серед наслідків «заколоту Вагнера» для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що підлеглі Євгена Пригожина більше не воюватимуть проти нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів