Поділитись:

ISW: Рішення путіна щодо «Вагнера» ставить його в незручне становище

Понеділок, 10 липня 2023, 08:36
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Рішення російського диктатора володимира путіна не карати заколотників ПВК «Вагнер» ставить його і підлеглих у незручне становище.

Такий висновок зробили фахівці Інституту вивчення війни (ISW), – повідомляє Українська правда.

В огляді зазначають, що українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту 9 липня.

Крім того, аналітики вказують на той факт, що невідомі особи виклали в мережу 9 липня зображення, схоже на статут ПВК «Вагнер».

«Можливо, для того, щоб представити військову компанію як професійну організацію», – припускають аналітики.

Вказується на те, що в документі підтверджено, що засадними принципами «Вагнера» є боротьба у війні росії в Україні «на вірній службі президенту росії володимиру путіну» і «російському народу».

На думку фахівців, рішення президента росії володимира путіна не карати групу «Вагнера» і не переслідувати учасників заколоту ставить його самого і його підлеглих у незручне становище.

«Залишається незрозумілим, кому вигідний витік ймовірного установчого документа «Вагнера», оскільки цей документ показує ПВК «Вагнер» професійною і більш привабливою в порівнянні з регулярними російськими збройними силами», – підсумовують в огляді.

Зазначається і те, що «Вагнер» все ще вербує нових членів у росії, в той час, як Міністерство оборони росії проводить конкурентну кампанію з вербування бійців «Вагнера» для підписання контрактів з МО РФ.

Аналітики додають: рішення путіна не розпускати ПВК «Вагнер» – раніше найбільш боєздатну силу росії – ускладнює для путіна та російських силовиків розуміння того, як взаємодіяти з «Вагнером», його лідерами і бойовиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів