Держфіскальна служба перевірить усі ФОПи, які нещодавно закрилися

Субота, 18 лютого 2017, 11:25

Державна фіскальна служба планує перевірити всіх фізичних осіб-підприємців, які закрилися наприкінці грудня 2016 - початку січня 2017 року після внесення змін до законодавства щодо сплати єдиного податку.

Про це повідомив журналістам голова ДФС Роман Насіров, – передає Depo.ua.

"Багато з тих, хто закрилися, це були непрацюючі суб'єкти господарської діяльності. Причому не працювали вони вже рік або два. Тому їх перевірити не так важко. Але були і такі випадки, коли ми розуміємо, але це важко довести, що підприємство працювало, але просто нічого не декларувало", – розповів він.

Зі слів Насірова, поряд із закриттям неробочих суб'єктів господарювання в січні відкрилося 28 тисяч нових.

"Процес перевірок встановлено законодавством, і він буде проходити у встановленому порядку. Якщо б у податковій політиці було передбачено, що є окремий порядок закриття – без перевірки. Ми перевіряємо згідно з кодексом", – додав голова ДФС.

Нагадаємо: 27 грудня президент України Петро Порошенко підписав зміни в законодавство щодо роботи фізичних осіб-підприємців, згідно з яким з 1 січня фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соціальний внесок – 704 гривні на місяць, навіть якщо не мають прибутку.

ЧИТАТИТ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ЗАБОРГУВАЛИ ВОЛИНСЬКІ ФОПИ (РЕЙТИНГ)

20 січня сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot оприлюднив оцінки, згідно з яким протягом трьох тижнів з моменту підписання президентом України закону про зміни в роботі фізичних осіб-підприємців було закрито 158,186 тисячі суб'єктів господарювання.