Президент Байден знову спіткнувся, піднімаючись сходами на борт літака (відео)

П'ятниця, 14 липня 2023, 10:47

Президент США Джо Байден знову спіткнувся, піднімаючись сходами на борт літака Air Force One, попри те, що для підйому він скористався менш складними короткими сходами,

Це сталося у четвер, 13 липня, повідомляє УНН з посиланням на New York Post.

80-річний президент США оступився, пройшовши приблизно половину шляху по 14-ступеневих сходах президентського літака, але швидко оговтався і продовжив рух вперед. Після чого Байден обернувся і помахав рукою глядачам у міжнародному аеропорту Гельсінкі – Вантаан. Інцидент стався, коли літак президента США готувався до вильоту на Об'єднану базу Ендрюс після візиту президента до Європи, в тому числі на саміт НАТО.

Неприємність, яка трапилась в четвер, стала четвертим випадком, коли президент падає, намагаючись піднятися на борт літака Air Force One. Лікар Білого дому Кевін О'Коннор у п'ятисторінковому звіті, опублікованому після щорічного медогляду президента на початку цього року, зазначив, що Байден має таку ходу через «значний артрит хребта, легкий артрит стопи після перелому і легку сенсорну периферичну невропатію стоп».

Як зазначає видання, Байден, найстаріший президент в історії США, залишає Європу після тижня, сповненого ляпів, коли він назвав прем'єр-міністра Ісландії Катрін Якобсдоттір «дочкою Ірландії», назвав президента України Володимира Зеленського «Владіміром» і пропустив вечерю на відкритті саміту, де часто відбуваються важливі дипломатичні зустрічі.

Минулого місяця президент також не втримався на ногах в Академії ВПС в Колорадо, перечепившись через мішок з піском під час церемонії вручення дипломів.

Нагадаємо: Джо Байден заявив у Гельсінкі, що Україна вступить в НАТО, а Путін вже програв війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: