Поділитись:

Ми надамо Україні запрошення до НАТО, коли будуть виконані умови, – Столтенберг

Вівторок, 11 липня 2023, 19:49
Ми надамо Україні запрошення до НАТО, коли будуть виконані умови, – Столтенберг

Саміт НАТО у Вільнюсі 11 липня ухвалив пакет рішень із трьох елементів щодо України, що стосуються, зокрема, і шляху України до членства.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумком першого дня саміту Альянсу, – передає «Європейська правди».

«Сьогодні союзники погодили пакет із трьох елементів, які наблизять Україну до НАТО. Перше – це нова багаторічна програма підтримки для України, яка уможливить перехід з радянських до натовських стандартів тренування та доктрин», – сказав Столтенберг. 

Другий елемент, за словами генсека, – це утворення нової Ради Україна-НАТО, яка, як сказав Столтенберг, стане форумом для консультацій та ухвалення рішень, де "ми зустрічатимемось як рівні".

«Третє – ми підтвердили, що Україна стане членом НАТО, і погодились вилучити вимогу про План дій щодо членства. Це змінить шлях України з двокрокового процесу до однокрокового процесу. Ми також дали зрозуміти, що ми оголосимо про запрошення Україні приєднатися до НАТО, коли союзники погодяться і будуть досягнуті умови», – заявив генсек. 

Це сильний пакет для України і чіткий шлях до її членства у НАТО, запевнив генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024