Поділитись:

«Укренерго» просить знизити користування кондиціонерами: що сталося

П'ятниця, 07 липня 2023, 16:13
«Укренерго» просить знизити користування кондиціонерами: що сталося

«Укренерго» зафіксувало найвище споживання електроенергії за першу половину літа 6 липня о 16:00 – українців просять зменшити використання кондиціонерів та потужних приладів.

Про це повідомили в пресслужбі.  

Зазначають, що рекордне споживання електроенергії було зафіксовано 6 червня о 16:00. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер.

«Для розуміння таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів. Високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. Адже ввечері знижується активність сонячних електростанцій, і для забезпечення покриття високого рівня споживання необхідно залучати додаткові потужності енергоблоків», – пояснили в «Укренерго». 

Також пояснили, що якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак з боку Росії.

«Тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях та в мережі, і відповідно в роботі менше енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури. З 16.00 до 23.00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменште використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Не вмикайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання на інші години доби», – наголосили в «Укренерго».

Нагадаємо: 30 травня 2023 року Кабінет Міністрів підвищив тариф на електроенергію для населення до 2 грн 64 коп за один кіловат. Новий тариф діє вже з 1 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів