Поділитись:

Електроенергія здорожчала вдвічі: як реагують лучани та чи знають причину підвищення ціни (відео)

Понеділок, 05 червня 2023, 21:19
Електроенергія здорожчала вдвічі: як реагують лучани та чи знають причину підвищення ціни  (відео)

30 травня 2023 року Кабінет Міністрів підвищив тариф на електроенергію для населення до 2 грн 64 коп за один кіловат. Новий тариф діє вже з 1 червня.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV»

Останні кілька місяців питання щодо можливого підвищення тарифів на електроенергію для населення підіймалося доволі часто. Однак. після найважчого в історії України опалювального сезону рішення все ж прийняли і тариф врешті підвищили. Зазначимо, в нашій країні діє мораторій на підвищення комуналки під час воєнного стану. Проте цей закон стосується тарифів на тепло, гарячу воду та газ – і вони залишаються незмінними. А от якраз тарифи на електроенергію та водопостачання змінювати можуть.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулися за коментарем до дирекції «Волиньелектрозбут». Там пояснили як і скільки люди тепер сплачуватимуть за кількість спожитих кіловатів.

«Вони внесли зміни в діючу постанову про покладання спеціальних обов’язків і тарифи зросли. Якщо до 1 червня діяли дві шкали тарифів – це 1,44 грн для споживачів, які споживали в місяць до 250 кіловат, і 1,68 грн –  які споживали понад 250 кіловат. То зараз встановили новий тариф для всіх споживачів - 2,64 грн незалежно від обсягу споживання. Єдине, що ще залишилося – це градація по годинам споживання: нічні тарифи і денні, вони різняться. Нічні тарифи в 2 рази менші, ніж денні», – каже Михайло Петрук, заступник директора ТОВ «Волиньелектрозбут» 

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів