Поділитись:

Не впливають на швидкість трафіку, – мер Луцька про «острівці безпеки» на проспекті Волі

Четвер, 18 травня 2023, 10:12
Не впливають на швидкість трафіку, – мер Луцька про «острівці безпеки» на проспекті Волі

«Острівці безпеки», які облаштовують на дорозі на проспекті Волі в Луцьку, не зменшують кількість смуг та не впливають на швидкість трафіку при дотриманні вимог ПДР.

Про це у фейсбуці написав Луцький міський голова Ігор Поліщук

Зі слів міського голови, облаштування «острівців безпеки» є перевіреною та загальновизнаною практикою підвищення безпеки дорожнього руху та зменшення ДТП за участю пішоходів усіх цивілізованих країн Європи та усього світу. 

«Острівці безпеки» є засобом заспокоєння руху, дозволяють пішоходу перейти вулицю у два етапи, зокрема слідкувати лише за однією стороною проїжджої частини. Крім того, острівці не дозволяють автомобілісту надмірно розігнатися, а також розділяють смуги руху протилежних напрямків, що утруднює обгін на пішохідному переході і також сприяє безпеці водіїв. Для підвищення безпеки водіїв наші острівці безпеки будуть означені дорожніми знаками з підсвіткою», – зазначив Ігор Поліщук.

Облаштування таких конструкцій є обов‘язковим, адже з 1 вересня 2018 року в Україні діють нові державні будівельні норми щодо проєктування вулиць і доріг в населених пунктах, тож в окремих випадках без них проєкт не пройде експертизу та не буде втілений.

Як зазначив мер міста, досвід інших українських міст, які розпочали втілювати облаштування «острівців безпеки» на дорогах, свідчить про зменшення аварійності та кількості ДТП з пішоходами. До того ж досвід облаштування острівців безпеки на вул. Набережній у Луцьку є також позитивним.

«Проспект Волі не є трасою для гонок та випробування можливостей авто. Він має бути і буде безпечним та зручним для автомобілістів, пішоходів та велосипедистів. По проспекту має бути приємно прогулятись, а пішоходи, переходячи дорогу, не мають боятися. Заспокоєння руху транспорту та зниження швидкості сприятиме цьому», – підсумував Ігор Поліщук.

Нагадаємо: у Луцьку на нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту Волі облаштовують засоби регулювання руху транспорту – «острівці безпеки»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
21 квітня 2024
12 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024