Скандальний військкомат в Одесі «відмазав» ухилянтів на 250 млн доларів (відео)

Понеділок, 03 липня 2023, 13:44

Одеський військкомат видав посвідки для виїзду за кордон чоловікам призовного віку на загальну суму близько 250 мільйонів доларів. 

Про це повідомили на ютуб-каналі Української правди.

Журналістка УП Севгіль Мусаєва під час програми «УП. Чат» заявила, що, за її даними, Одеський військкомат видав 50 тисяч посвідок для виїзду за кордон з причини інвалідності. Середня вартість такого дозволу була від трьох до п'яти тисяч доларів.

«Наприклад, в Одесі, за даними, які я отримала від своїх співрозмовників, через цей військкомат в якості інвалідності видали посвідки більш як 50 тисячам людей. Середня такса була 3-5 тисяч доларів, тому ми можемо уявити масштаб зловживань. У Харкові так само чоловіки виїжджали. Я думала, що є зловживання, але не здогадувалась, що вони настільки масштабні », – розповіла журналістка.

Також журналіст Української правди Михайло Ткач додав, що призовники могли виїжджати і давати хабарі не тільки військкоматам, а могли користуватись системою «Шлях». До того ж, після низки розслідувань журналістів Української правди цікавою була реакція влади, зазначають у програмі «УП. Чат». Адже як оприлюднили дані про статки очільника Одеського військкомату Євгена Борисова, Президент України Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному перевірити решту очільників військових комісаріатів та звільнити тих, у кого виявили порушення.

Нагадаємо: родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів, хоча сам Борисов заявляв, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії. Згодом Президент України Володимир Зеленський дав термінове доручення звільнити його із займаної посади. Вже 28 червня за рішенням Ставки пана Борисова позбавили крісла очільника військового комісаріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: