Поділитись:

Стало відомо, хто у Ківерцях ремонтуватиме скандальний стадіон за 150 мільйонів (фото)

Автор: Максим Косюр |
Субота, 24 червня 2023, 09:17
Стало відомо, хто у Ківерцях ремонтуватиме скандальний стадіон за 150 мільйонів (фото)

У середу, 21 червня, оголосили результати тендерних закупівель послуг з капітального ремонту стадіону на вулиці Шевченка у місті Ківерці. Переможців виявилось двоє, а ціна робіт впала на майже 10 мільйонів.

Інформація про це з'явилась на сайті електронних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, що Ківерцівська міська рада оголосила два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на загальну суму в майже 150 мільйонів гривень. На території усе зноситимуть та будуватимуть новеньке футбольне поле і облаштують укриття. Проте на запитання журналістів про доцільність такого будівництва під час війни очільник міста Олександр Ковальчук відповів, що зараз поки є можливість, то потрібно будувати, а військові, з його слів, завдяки державі і міжнародним партнерам забезпечені усім необхідним. 

«Я говорив з командирами батальйонів. Вони мені розповіли, що в кожного військового є тепловізор, а їх на батальйон потрібно всього три чи чотири. Крім того, ми купили їм понад 14 машин та десятки дронів. Жертвуємо свою одноденну зарплату, проводимо благодійні концерти, ярмарки. Завдяки керівництву країни вони мають усе необхідне», – розповів Ківерцівський міський голова.

Олександр КовальчукОлександр Ковальчук
 

Ремонтувати ж стадіон взялися лише дві компанії, які були єдиними учасниками тендеру. Капітальний ремонт бігових доріжок та тренувальних спортивних майданчиків за 72,4 мільйона гривень виконає місцева компанія ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОРПОРАЦІЯ «РСГ», власником якої є Роман Павелчак, ківерцівський підприємець. 

Переможець тендеру з ремонту бігових доріжокПереможець тендеру з ремонту бігових доріжок
 

Капітальний ремонт футбольного поля ж має здійснювати компанія з міста Рівне, ще й на майже 10 мільйонів гривень дешевше, ніж того хотіла Ківерцівська міськрада. Товариство з обмеженою відповідальністю «Стиль-Декор» вирішило взяти за свою роботу не 72,4 мільйона гривень, а 63,3 мільйона. Керівником цієї компанії, за даними аналітичної системи YouControl, є Петро Тимощук, а сама фірма зареєстрована ще в 1995 році. 

Переможець тендеру з ремонту футбольного поляПереможець тендеру з ремонту футбольного поля
 

Головний редактор сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» Андрій Лучик у програмі «Слово редактору» на каналі «Конкурент TV» розповів, що ці тендерні пропозиції поки перебувають «на паузі», адже на них надійшли скарги у Держаудитслужбу.

«Поки ми сралися з приводу тендерів на будівництво стадіону в Ківерцях, уже встигли провести два тендери на його будівництво. Проте поки обидва тендери поставлені на паузу, адже надійшли скарги щодо їх проведення. І тепер їх перевірятиме Держаудитслужба. По-простому, КРУ», – каже редактор.

На тендер по капремонту бігових доріжок надійшло дві скарги. Перша – від Анатолія Котлюка, який просить у компетентних органів перевірити ці закупівлі, адже вбачає в них ознаки порушення законодавства. Ідентичний текст він направив й до тендеру по капітальному ремонту футбольного поля. В іншій скарзі нарікають на недоцільне використання бюджетних коштів під час дії воєнного стану, тому також просять Держаудитслужбу усе перевірити.

Поки Державна аудиторська служба ще здійснює перевірку згаданих вище скарг. 

Нагадаємо: український громадський діяч Сергій Стерненко «розкатав» міського голову міста Ківерці за його скандальний стадіон та назвав його «поїхавшим дегенератом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів