Поділитись:

«Золотий» стадіон: скандальний ківерцівський мер закликав мешканців бути «терпимими»

Середа, 21 червня 2023, 17:09
«Золотий» стадіон: скандальний ківерцівський мер закликав мешканців бути «терпимими»

Мер Ківерців Олександр Ковальчук закликав жителів громади бути «терпимими» та запросив до обговорення стратегічного плану розвитку громади.

Відповідне звернення опублікували на фейсбук-сторінці Ківерцівської міської ради.

«Уже провели дві робочі зустрічі по напрацюванню стратегії розвитку громади до 2027 року. Також хочу зауважити, що рішення про виділення коштів на стадіон прийматиметься депутатами колегіально після громадського обговорення. Так само, як приймалося рішення про реконструкцію очисних споруд», – йдеться в повідомленні.

Мер зазначив, що роботи по капітальному ремонту стадіону розраховані на період до 31 грудня 2025 року і будуть проводитись за наявності вільних коштів у міському бюджеті на підставі відповідного рішення сесії міської ради.

«Розвиток громади залежить від багатьох факторів і безумовно, завдячуючи військовослужбовцям. Звичайно, хотілося б, щоб бюджет наповнювався за рахунок бюджетоутворюючих підприємств, а не коштом ПДФО від зарплати військових, але сьогодні маємо такі реалії. Вкотре наголошуємо, що Ківерцівська міська рада з перших днів повномаштабного вторгнення активно допомагає Захисникам боронити нашу державу від російського ворога. Уже виділено 77 мільйонів гривень на потреби військовослужбовців, і ця сума буде збільшуватись аж до самої Перемоги, оскільки ми продовжуємо отримувати запити та виділяти кошти на усі потреби наших Захисників», – повідомив мер.

У своєму зверненні він закликав жителів громади не «шукати ворога серед своїх» та уникати упереджень.

«Давайте будемо терпимими, сприятимемо взаємоповазі та разом будемо прагнути до миру та перемоги. І запрошуємо жителів громади на найближче чергове громадське обговорення, де спільно будемо приймати усі рішення стосовно розбудови нашого міста та громади в цілому», – каже Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, що на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок у Ківерцях планують витратити 150 мільйонів гривень.

Ківерцівська міськрада розмістила інформацію про тендерні закупівлі на майданчику публічних закупівель Prozorro. На капітальний ремонт футбольного майданчика на вулиці Шевченка, 17 планують витратити понад 72,5 мільйони гривень. І стільки ж на капремонт бігової доріжки, що знаходиться на тому ж стадіоні. Разом виходить, що стадіон обійдеться у 145 мільйонів гривень.

Самі роботи за планом мають завершитися до кінця 2025 року. Людей це неабияк обурило, а міського голову Ківерців Олександра Ковальчука звинуватили у марнотратстві державних коштів в час повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів