Поділитись:

У Луцьку в районах ЛПЗ, Ковельської та Дубнівської хочуть перейменувати вулиці

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 23 червня 2023, 17:06
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку в трьох районах міста планують перейменувати вулиці Ізмайлова, Ліскова та Станіславського. 

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Заступник голови комісії Андрій Маруняк висунув на голосування декілька питань про перейменування вулиць у Луцьку. Зараз вони носять імена російських діячів, тому виникла необхідність замінити найменування вулиць іменами видатних українців. Таким чином пропонують перейменувати:

  • вулицю Ізмайлова на вулицю Берлінського Василя (район Дубнівської);
  • вулицю Крилова на вулицю Плісецького Вальдемара (район Ковельської);
  • частину вулиці Станіславського на вулицю Ярослава Мудрого (район ЛПЗ);

Крім того, члени комісії вирішили об'єднати іншу частину вулиці Станіславського з вулицею Гостинною, яка до неї прилягає, адже зараз на території Гостинної є сім адрес, які ще мають ім'я Станіславського. 

Вулиці Станіславського та ГостиннаВулиці Станіславського та Гостинна
 

Також, врахувавши результати громадського обговорення, комісія вирішила перейменувати вулицю Пушкіна вулицю Святовасилівську. Щоправда, думки мешканців розділилися, проте трохи більш ніж половина людей таки підтримали цю назву. 

Вулиця ПушкінаВулиця Пушкіна
 

До слова, в селі Охотин присвоїли назви новим вулицям. Коли там ще існувала сільська рада, то вона створила генеральний план нового мікрорайону, але не затвердила назви для новоутворених вулиць. Тому комісія присвоїла їм такі найменування: Вишнева, Волошкова, Миру, Перемоги, Сонячна, Польова, Незалежності.

Відповідні рішення комісія направить на розгляд сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо: у Луцьку пропонують назвати сквер на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської на честь художника Миколи Кумановського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024