Поділитись:

Маєте 10 днів: в Івано-Франківську пояснили «одну повістку на всіх»

Неділя, 18 червня 2023, 10:40
Маєте 10 днів: в Івано-Франківську пояснили «одну повістку на всіх»

Днями мережу сколихнув витяг з наказу начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він датується 5 червням 2023 року. І в ньому звернулися до всіх військовозобов'язаних у регіоні Зокрема, найбільше вразило речення «про обов'язковість явки військовозобов’язаних в міський ТЦК у 10-денний термін». У пабліках почали зявляться повідомленні про «одну повістку на всіх». 

Документи опублікували на сторінці Івано-Франківського центр комплектування та соціальної підтримки. Згодом там же прояснили ситуацію. 

Представники військкомату запевняють, що відповідний наказ видають щоразу, коли продовжується дія воєнного стану та мобілізації.

Основна його мета – це повторне оповіщення військовозобов'язаних області для їх подальшої явки до ТЦК у встановлений термін – протягом 10 днів, для уточнення їх військово-облікових даних, – йдеться у повідомленні.

Тобто з'явитися до центрів комплектування заликають навіть тоді, коли повістка ще не прийшла. Оскільки дію воєнного стану продовжили, то й відповідний наказ у Франківську «підняли», нагадавши про обов'язки військовозобов'язаних.

Під час візиту до ТЦК та СП військовозобов'язаному при собі необхідно мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи що надають право на відстрочку.

Мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і на даний час не припинялась, – наголосили в ТКЦ. За ухилення чи порушення правил мобілізації чинне законодавство визначає як адміністративну так і кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів