Поділитись:

На Волині знову з'явилися телеграм-канали, де «зливають» місця вручення повісток

Субота, 03 червня 2023, 14:22
фото ілюстративне
фото ілюстративне

На Волині знову з'явилися телеграм-канали, в яких поширюють інформацію про те, де роздають повістки.

Попри те, що багато волинян свідомо пішли захищати Батьківщину від російських окупантів, є чимало тих, хто шукає законні й незаконні способи уникнути мобілізації. Хоч вручення повістки має на меті лише перевірку й уточнення даних та облік військовозобов'язаних і не обов'язково після цього слідує мобілізація, багато волинян намагаються не потрапляти на очі представникам військкоматів.

Тож у мережі стали досить поширеними і затребуваними канали і спільноти, в яких можна дізнатися, де бажано не з'являтися в цю мить, аби не отримати повістку.

Так, в одному із телеграм-каналів, який уже має кілька тисяч підписників, прямо зазначається, що він створений з метою розповсюдження інформації про місця вручення повісток. Проте з невеликим уточненням:

«Канал є лише інформаційним довідником, та не має цілі перешкоджанню мобілізації. Ви можете використати канал з ціллю отримати повістку у зручному місці», – додають адміністратори каналу.

На Волині знову з'явилися телеграм-канали, де «зливають» місця вручення повісток 

Інформація в каналі постійно оновлюється. Повідомляється про ситуацію в конкретному населеному пункті, на певній вулиці, біля установ, торгових центрів, магазинів – тобто місць скупчення людей.

На Волині знову з'явилися телеграм-канали, де «зливають» місця вручення повісток 

Нагадаємо: у квітні засудили адміна телеграм-каналу, який повідомляв, де у Луцьку роздають повістки. Інтернет-ресурс виявили у березні цього року. Вів його молодий лучанин. Хлопцю інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройним силам України. Йому присудили п’ять років ув’язнення з іспитовим терміном два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024