Поділитись:

Очільника Луцької районної ради Омельчука таки звільнили з посади

Автор: Максим Косюр |
Середа, 14 червня 2023, 17:05
Очільника Луцької районної ради Омельчука таки звільнили з посади

Депутати Луцької районної ради таки вирішили офіційно звільнити Олександра Омельчука з посади керівника.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцької райради.

У середу, 14 червня, депутати районної ради прийняли рішення дострокове припинення повноважень та звільнення з посади пана Омельчука. Заступник голови райради Сергій Сівак повідомив, що отримав заяву про складання повноважень від пана Олександра поштою.

«У мене є заява Олександра Омельчука, вона надійшла поштою, де він просить зняти повноваження депутата і звільнити його з посади голови», – розповів заступник.

Аби звільнити його із займаної посади, депутати провели голосування, для якого створили спеціальну комісію з вісьмох депутатів від кожної фракції. Вони підраховували голоси депутатів. За результатами голосування, 38 депутатів підтримали рішення про усунення пана Омельчука із займаної посади та складання його повноважень голови райради.

Голосування депутатівГолосування депутатів
 

Нагадаємо, що Олександр Омельчук втік за кордон. Тоді вже ексочільник зазначив, що складає повноваження через тиск на нього та погрози. Проте керівник Луцької районної адміністрації Анатолій Костик повідомив, що підстав для такої заяви пана Омельчука він не вбачає, а про тиск і погрози йому нічого невідомо.

Згодом очільниця Волинського обласного осередку партії «За майбутнє», народна депутатка Ірина Констанкевич запевнила, що не знала про рішення пана Олександра. Буквально через тиждень після заяви Омельчука поліція оголосила політика у розшук. Правоохоронці проводили розслідування щодо службових осіб Луцької районної ради. Йшлося про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Уже шостого червня Волинський апеляційний суд арештував майно ексголови районної ради Олександра Омельчука. Це зробили за клопотанням правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024