Поділитись:

Голова Луцької РДА прокоментував ситуацію зі втечею очільника райради (відео)

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 15 травня 2023, 11:46
Голова Луцької РДА прокоментував ситуацію зі втечею очільника райради (відео)

Голова Луцької райради Олександр Омельчук склав повноваження і виїхав за кордон. У відео він розповів, що йому погрожували влаштувати провокацію з хабарем, а потім засудити, якщо добровільно не покине цю посаду. Проте очільник Луцької районної адміністрації Анатолій Костик повідомив, що підстав для такої заяви пана Омельчука він не вбачає, а про тиск і погрози йому нічого невідомо.

Про це він розповів у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

За словами пана Костика нещодавно у районній раді проходила перевірка, яка оцінювала роботу установи, проте її результати не могли бути причиною таких дій її очільника.

«Для мене, чесно кажучи, це була несподіванка, як і для всіх. Останній раз ми з ним бачились у середу, вирішували деякі робочі питання. Про тиск я нічого не знаю. У нас була перевірка і в райраді теж, але це нормальна ситуація, коли перевіряють. Мені було комфортно з ним працювати, людина була «на своєму місці». Я не знаю, що його могло спонукати до таких дій. Про погрози я нічого не чув», – зазначає голова Луцької РДА.


Зараз чиновники райради намагаються реанімувати її роботу і хочуть на наступній сесії обрати нового очільника, проте коли це станеться – невідомо. Анатолій Костик розповів, що на місці немає двох заступників голови, тому скликати сесію неможливо.

«Зараз планують зібрати сесію та обрати нового очільника, але коли це станеться важко сказати, бо перший заступник зараз на війні, а інший – за кордоном. На місті тільки заступник Андрій Лев, ми з ним спілкувались і вони намагаються реанімувати роботу ради», – каже пан Костик.

Крім того, вів повідомив, що намагався зв'язатися з Олександром Омельчуком, але той на його дзвінки не відповідає та на зв'язок не виходить. Офіційно він повноваження ще не склав, а перебуває у відрядженні до 16 травня.

До слова, пан Омельчук уже видалив свою відеозаяву з особистої фейсбук-сторінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів