Поділитись:

Райони Вишків та ЛПЗ лишилися без перевізників на маршрутах

Автор: Максим Косюр |
Середа, 07 червня 2023, 10:25

У Луцьку з перевізниками на маршрутах №11 «Шота Руставелі – Карбишева», №26 «Вишків – Окружна» та №26а «Центральний ринок – Вишків» розірвали договори на перевезення пасажирів. 

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради.

Цим рішенням виконавчий комітет визнав недостатньою роботу перевізників на відповідних маршрутах, адже під час повторних перевірок у них виявили систематичні порушення укладених договорів. 

«Згідно з інформацією адміністрації ТОВ «Сіті Кард Систем» продовжуються порушення водіями дотримання інструкції щодо користування бортовими комп'ютерами, а саме: обов'язковість закриття зміни при завершенні роботи та автоматичного відкриття зміни перед початком роботи», – йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, на маршруті №11 працювали водії, яких офіційно не оформляли на роботу. А на маршрутах №26 та №26а перевізник пообіцяв протягом трьох років оновити рухомий склад на маршруті на комфортабельні транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю, інших маломобільних груп населення, але цього так і не зробив.

Зараз же у міській раді оголосили новий конкурс на пасажирські перевезення за цими маршрутами. Серед вимог до кандидатів є:

  • транспортний засіб екологічного стандарту Євро-5;
  • кількість пасажиромісць в автобусі не менше 60;
  • система GPS-моніторингу громадського транспорту;
  • відеоспостереження;

Крім того, на маршруті має працювати мінімум один автобус, який пристосований для маломобільних груп населення.

Нагадаємо: у Луцькій міській раді нарікають на міжміських перевізників, через яких на центральних вулицях і проспектах міста – постійні затори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів