Поділитись:

Єврокомісія продовжила до вересня заборону на імпорт українського зерна, – ЗМІ

Понеділок, 05 червня 2023, 12:10
Єврокомісія продовжила до вересня заборону на імпорт українського зерна, – ЗМІ

Єврокомісія продовжила до середини вересня заборону на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпака та насіння соняшника з України до п’яти країн ЄС: Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

Про це з посиланням на джерело в Єврокомісії повідомляє РАР, передає «Укрінформ».

«Єврокомісія продовжила до середини вересня європейську заборону на імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпака і соняшника», – повідомило джерело.

Раніше, 2 травня, Єврокомісія офіційно оголосила про запровадження до 5 червня «виключних та тимчасових» запобіжних заходів проти імпорту з України, які обмежують надходження сільськогосподарських товарів українського виробництва до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Обмеження стосуються пшениці, кукурудзи, ріпака та насіння соняшника, що походять з України.

Як відомо, українська влада сподівалася, що Єврокомісія після 5 червня не продовжуватиме заборону на імпорт української агропродукції, оскільки це суперечить базовим домовленостям між Україною та ЄС. З іншого боку, п’ять країн ЄС, які лобіювали введення такої заборони, сподівалися, що Єврокомісія продовжить цю заборону на наступний період. Вони також наполягали на необхідності розширення переліку продуктів, щодо яких повинна діяти заборона на імпорт з України, зокрема на м’які фрукти, м'ясо птиці тощо.

Нагадаємо: Угорщина звернулася до ЄС із проханням продовжити обмеження на імпорт українських зернових і олійних культур для п'яти країн Східної Європи щонайменше до кінця 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів