Поділитись:

Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)

Автор: Максим Косюр |
Субота, 03 червня 2023, 12:06
Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)

Стелити лепеху в оселі на Трійцю - дуже давня українська традиція. Адже зелений колір цієї рослини символізує життєдайність третього, Святого Духа, цього свята.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавались, скільки цього року коштує татарське зілля.

Ми уже писали, що прикрашати оселю цією зеленою рослиною необовʼязково. Як нам розповідав священник, це лише атрибут свята, але чіткого правила, що вона обовʼязково має бути в будинку, немає.

Що ж до цін, то цього року вони значно більші, ніж у минулих. Зараз за «пучок» з 10-12 штук продавці просять від 15 гривень. Є й такі, що беруть всі 25 гривень.

«Я її рвала цілий день, комірі дуже покусали, тому й ставлю таку ціну, це моя праця і я її так оцінюю», - розповідає одна з продавчинь.

На початку ринку ціни здебільшого менші, літні люди не просять багато за татар зілля, у них його вартість коливається від 15 до 20 гривень.

Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)Скільки коштує лепеха на Центральному ринку у Луцьку (фото)

Нагадаємо: на ринках у Луцьку безліч свіжих овочів, фруктів та ягід. Зараз тут пора на черешню та молоду капусту. Ягоди черешні на базарі є і солодкі, й з кислинкою. Ціни різняться: є по 200 та по 600 гривень за кілограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024