Поділитись:

Зеленський хоче публічно боротися з тими, хто допомагає РФ обходити санкції

П'ятниця, 02 червня 2023, 17:47

Президент України Володимир Зеленський заявив, що думає почати публічно боротися з тими, хто дає можливість Росії обходити санкції.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президентом Естонії Аларом Карісом, передає УНН.

«Є, на жаль, держави в усьому світі, і на Європейському континенті, які хочуть цього, або не хочуть, але допомагають обходити санкції. Обхід санкцій – чесно кажучи, я навіть трішки втомився в цій саме боротьбі, я думаю, я почну публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити ці санкції», – сказав Зеленський.

За його словами, здатність РФ обходити накладені санкції призводить до збільшення виробництва ракет.

«Щоб ми всі виглядали адекватними, а не бовдурами. Можна, авжеж, думати, як нам продукувати щомісячно сотні ракет (для систем ППО, – ред.) і як це складно зробити, а з іншого боку, давати можливості, щоб вони (росіяни, – ред.) обходили й виробляли більше «Х» або інших балістичних ракет. Тобто якась дурниця відбувається», – наголосив Зеленський.

Наприкінці минулого місяця офіційні особи США та Європейського Союзу обмінялися інформацією щодо Росії, яка, як зазначається, в обхід обмежень імпортує підсанкційні збройові технології, зокрема чипи, на мільйони доларів.

Нагадаємо: Верховна Рада України схвалила законопроєкт щодо пропозиції РНБО про застосування санкцій до Ісламської Республіки Іран строком на 50 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів