Поділитись:

Уряди США та Японії запровадили нові санкції проти росії

Субота, 20 травня 2023, 14:40
Уряди США та Японії запровадили нові санкції проти росії

фото ілюстративне

Уряди США та Японії запровадили нові санкції проти сотень людей та організацій, пов'язаних з війною росії проти України, оскільки «Група семи» підтвердила свою рішучість підвищити відповідальність москви за її вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Nikkei Assia.

У заяві йдеться, що лідери G-7 «підтвердили відданість спільній боротьбі проти незаконної, невиправданої і неспровокованої агресивної війни росії в Україні».

Високопоставлений американський чиновник повідомив, що між Вашингтоном і його партнерами відбулися дуже конкретні переговори щодо нових санкцій.

Зазначається, що заява включає санкції проти 22 осіб і 104 організацій, запроваджені Міністерством фінансів США. Своєю чергою, Державний департамент Сполучених Штатів запровадив санкції проти близько 200 осіб, організацій, суден і літаків. Крім того, значно розширило експортний контроль для росії і американське Міністерство торгівлі, додавши 71 суб'єкта до свого списку.

«Обмеження проти російської агресії були заплановані на підтримку зобов'язань лідерів G-7 щодо подальшої протидії особам, які мають ключове значення для військово-промислової бази росії, включаючи компанії, що працюють в аерокосмічній галузі, квантових обчисленнях і фінансах», – заявили в Міністерстві фінансів США.

Тим часом уряд Японії оголосив про додаткові санкції проти росії, включаючи заморожування активів близько 100 осіб і організацій, які намагаються ухилитися від існуючих санкцій. Країна заборонить експорт до близько 80 російських організацій, пов'язаних з російськими військовими. Підприємствам також буде заборонено надавати архітектурні та інженерні послуги російським клієнтам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів