Поділитись:

У Луцьку біля лікарень облаштують переходи та пандуси для людей з інвалідністю (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 01 червня 2023, 11:03
У Луцьку біля лікарень облаштують переходи та пандуси для людей з інвалідністю (фото)

У Луцьку проінспектують на доступність та за потреби облаштують пішохідні переходи й пандуси біля обласної та міської лікарень. 

Про це йшлося під час сесії міської ради у середу, 31 травня.

Депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що до неї неодноразово зверталися мешканці Луцької громади та пацієнти закладів охорони здоров'я з інших населених пунктів з питанням про облаштування бордюрів на пішохідних переходах поряд з Волинською обласною лікарнею.

«Схожі проблеми мають місце і біля нашої міської лікарні та інших закладах охорони здоров'я нашої громади. Вважаю, що належне облаштування пішохідних переходів, пандусів та інших засобів, що сприяють безпечному пересуванню громадян на візках особливо в умовах, коли кількість таких людей суттєво збільшилась через війну, яку веде проти нас держава московія, має бути пріорітетом для нашої громади», – каже депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Тому вона попросила у міського голови, аби компетентні органи міської ради оперативно обстежили усі пішохідні переходи та пандуси біля закладів охорони здоров'я Луцької громади. 

«У випадку, де вони відсутні, або в неналежному стані, прошу виділити відповідні кошти та облаштувати ці конструкції якнайшвидше, адже це найменше, що ми можемо і зобов'язані зробити для тих, хто ціною власного здоров'я забезпечує нам спокій», – зазначила Алла Надточій.

Крім того, очільник міської ради повідомив, що проєкти благоустрою території біля Волинської обласної клінічної лікарні та Луцької міської клінічної лікарні уже в розробці.

Нагадаємо: у Луцьку на цивільний захист населення в бюджеті міста закладено 20 мільйонів гривень, ці кошти, зокрема, планують використати на облаштування додаткових та існуючих укриттів. Очільник фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зауважив, що міська рада має подбати про безпеку населення та взятися за створення нових і ремонт старих захисних споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів