Поділитись:

У Волинській інфекційній лікарні цілий тиждень проводять безплатний огляд родимок

Понеділок, 22 травня 2023, 22:06
У Волинській інфекційній лікарні цілий тиждень проводять безплатний огляд родимок

У Волинській обласній інфекційній лікарні протягом тижня проводитимуть обстеження родимок і новоутворень на шкірі для попередження меланоми та передракових станів.

Про це розповіла Суспільному лікарка-дерматовенерологиня Тетяна Манелюк.

З її слів, огляди медики здійснюють безплатно і без спеціальних направлень у шкірно-венерологічному центрі в період 22-26 травня з 9:00 до 14:00.

«Дивимося усі доброякісні утворення на шкірі і попередньо можемо констатувати, чи потрібно звертатися у спецзаклади для уточнення діагнозу. Крім того, що оглядаємо, ми ще рекомендуємо догляд за шкірою», – сказала лікарка.

Для раннього виявлення і попередження меланоми на дерматоскопічні огляди слід приходити двічі на рік, – зазначила завідувачка дерматовенерологічного відділення Інна Шафранюк.

«Якщо пацієнта ми скерували і рекомендуємо дообстежити новоутвір, то іде в спец заклад, дообстежують, при потребі видаляють і це профілактика меланоми шкіри», – каже лікарка.

Упродовж першого дня оглядів, 22 травня, прийшли на безплатний прийом до медзакладу, додала завідувачка дерматовенерологічного відділення, 54 людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів