Поділитись:

Лищенські школярі власними талантами зібрали для воїнів ЗСУ 23500 гривень

Вівторок, 23 травня 2023, 17:32

У Лищенському ліцеї вирішили підсумувати навчальний рік та зробити свято батькам, продемонструвати таланти дітей, які вдалося розвинути у різноманітних гуртках, що діють при навчальному закладі. Але творчий звіт плавно перетворився у благодійний захід та об’єднав на одній сцені й вихованців дитячого садка «Іскринка», аматорів села та школярів Воротнівської гімназії, яким довелося у цьому році навчатися у стінах Лищенського ліцею.

Про це інформує пресслужба Підгайцівської громади.

На ярмарку традиційно було багато солодощів, м’яких іграшок, книжок, вишиванок та картин. Серед найцікавіших експонатів – тритомник творів Тараса Шевченка 1991 року видання, які на ярмарок передали мешканці села Воротнів подружжя Андрійчуків. У холі будинку культури облаштували патріотичну фотозону, аби усі охочі могли сфотографуватися та зробити благодійний внесок у добру справу.

      

Насичена концертна програма складалася з 26 номерів від вихованців драматичного гуртка «Маски» зразкового ансамблю народного танцю «Вишиваночка», фольклорного гурту ліцеїстів,  народного аматорського хору будинку культури села Лище, читців поезії та солістів.

Учасники драматичного гуртка, що діє під керівництвом Світлани Редько показали глядачам уривок із поеми Тараса Шевченка «Сова», кілька століть боротьби українського народу за волю «пролетіло» у літературно-музичній композиції «Україна через віки..».

Пісню Святослава Вакарчука «Не твоя війна» виконали Аня та Дана Євтушик, Аліна та Еля Качинські, Еріка Стельмашук.

Видовищні танцювальні номери підготували вихованці зразкового ансамблю народного танцю «Вишиваночка» під керівництвом Наталії Костенко. Вони в образах мольфарок накладали закляття на ворогів під композицію «Враже», молодша група підготувала танець «Дзвіночки», середня група ансамблю зачарувала усіх танцем «Зачарована ріка» та «Волинський стрибунець», старша група майстерно виконала український народний танець «Притупи».

 

Музичні композиції виконали вчителі Лищенського ліцею Наталя Сікора, Наталія Плисюк, Ольга Бихнюк, учні Воротнівської гімназії, Тетяна Сало та Артем Поліщук, Мілана Шпак та народний аматорський хор Будинку культури села Лище під керівництвом  Наталії П’ятачук. Вірші читали Владислав Портченко та Анастасія Чепель.

Не забули у цей день вшанувати загиблих у російсько-українській війні односельців – їхні портрети стояли поруч зі сценою, підсвічені мерехтінням свічок. Увесь благодійний концерт був пронизаний смутком, душевними переживаннями, які відомі кожній українській сім’ї. Однак кожен наступний номер програми додавав надії на перемогу, підіймав дух та національну свідомість.

Завершили концерт виступом директорки Лищенського ліцею Наталії Сікори, старости Лищенського старостинського округу Олени Голубович. Подякували учасникам та організаторам концерту за талант та ті зусилля, яку вони доклали аби організувати такий чудове благодійне дійство священник місцевого храму Олександр Хорошко, уродженка села Лище та депутатка Підгайцівської сільської ради Світлана Зінкевич та депутат, меценат та директор сільськогосподарського товариства «Лище» Святослав Карбовський.

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024