Поділитись:

Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото)

Вівторок, 23 травня 2023, 09:55
Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото)

Договір про партнерство, співпрацю громад та широких зв'язків між жителями польського міста Тересполь та мешканців Підгайцівської громади днями підписали у Підгайцівській сільській раді.

Бурмістр гміни Тересполь Яцек Данелюк та Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк, заступники сільського голови Валентин Приходько, Леонід Гроголь та Олександр Бляшук обговорили можливості співпраці між громадами, зокрема і в напрямку реалізації спільних проєктів, що можуть покращити життєдіяльність обох населених пунктів.

Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) 

Попри те, що візит польської делегації був короткотривалим, посадовці та депутати гміни Тересполь встигли побувати на фабриці іграшок компанії «Тигрес», оглянути потужності виробництва, дізнатися, як підприємству вдається зберегти робочі місця, про міжнародних партнерів, які забезпечили роботою у перші місяці війни. До слова, саме через логістів «Тигреса» перші гуманітарні вантажі від іноземних партнерів були доставлені у Підгайцівську громаду для потреб внутрішньопереміщених осіб, військових на полігонах, мешканців міст прифронтової зони.

Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) 

На початку війни гміна міста Тересполь активно долучилася до збору допомоги для українців та передала гуманітарний вантаж у Підгайцівську громаду. Продукти харчування та засоби гігієни Валентин Приходько та Олександр Бляшук завезли у деокуповану Бучу, а військову амуніцію – наколінники, рукавиці, окуляри, турнікети передали військовим.

Співочий колектив Підгайцівської громади, напередодні польського Різдва став учасником міжнародного Різдвяного фестивалю, який відбувався у Тересполі. Тож перш ніж підписати договір про співпрацю і польська, і українська сторона вже були знайомі та співпрацювали у кількох напрямках.

Бурмістр гміни Телесполь Яцек Данелюк керує громадою з 2005 року, це його 4-та каденція на чолі міста, в якому мешкає близько 9000 осіб. Місто знаходиться в прикордонній зоні з Україною та Білорусією, тому там дуже чутно, як відбуваються тренування російських і білоруських військових на полігонах.

Підгайцівська громада відтепер має місто-партнера у Польщі (фото) 

Польська делегація висловила шану усім військовим, які захищають інтереси не лише України, а й безпеку усіх країн Європейського Союзу. На пам'ять про візит польські гості подарували керівникам Підгайцівської громади керамічних ангелів, аби вони оберігали їх від усіх негараздів. У Тересполі ангели – найпоширеніший сувенір, адже у місті діє хендмейд майстерня, яка стала візитівкою міста. Яцек Данелюк сподівається, що українська делегація прийме його запрошення та завітає у Тересполь до кінця літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
10:00
11 квітня 2024
15:25
28 березня 2024
07 березня 2024
17 січня 2024
27 грудня 2023
14 грудня 2023
10 грудня 2023
02 листопада 2023
03 жовтня 2023