Поділитись:

Профілактика раку шийки матки: у Луцьку дівчат вакцинуватимуть проти вірусу папіломи

Четвер, 18 травня 2023, 13:42
Профілактика раку шийки матки: у Луцьку дівчат вакцинуватимуть проти вірусу папіломи

фото ілюстративне

У Луцькій громаді діятиме Програма профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат віком 9 – 14 років проти вірусу папіломи людини на 2023 –2027 роки.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

З метою зміцнення репродуктивного здоров’я жіночого населення громади члени виконавчого комітету Луцької міської ради погодили Програму профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат віком 9 – 14 років проти вірусу папіломи людини на 2023 – 2027 роки.

Ініціатором розробки Програми виступила депутатка міської ради Ірина Колковська, яка коротко проінформувала про сучасний європейський метод щодо зменшення онкостатистики у нашій громаді.

«Ключовим моментом є те, що рак шийки матки можна попередити. Це унікальна можливість, бо рак шийки матки викликає вірус папіломи людини. Тому завдяки вакцинації дівчаток 9 – 14 років (декількома вакцинами) можна запобігти даній хворобі. Гінекологи підтримують Програму. У світі вакцинація дівчаток на високому рівні, і там уже перейшли до вакцинації хлопчиків. Це сучасний європейський метод збереження здоров'я жінок. Крім того, батьки дітей нашої громади підтримують вакцинацію дівчаток, особливо ті, в кого в родинах є чи були випадки онкологічних хвороб. Звичайно, що результат ми побачимо не відразу. Але ці результати впливають на життя і здоров'я жительок нашої громади», – наголосила Ірина Колковська.

Детальніше з Програмою можна ознайомитися ТУТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів