Поділитись:

Стоять тиждень: сотні далекобійників опинилися в заручниках між «Ягодином» і «Дорогуськом» (відео)

П'ятниця, 12 травня 2023, 22:02
Стоять тиждень: сотні далекобійників опинилися в заручниках між «Ягодином» і «Дорогуськом» (відео)

Українські водії вантажівок опинилися заблоковані між пунктами пропуску на кордоні – українським «Ягодином» та польським «Дорогуськом». Усе – через протест польських перевізників.

До редакції телеканалу «Конкурент TV» звернувся далекобійник Андрій із проханням допомогти. Адже він уже кілька днів перебуває на польській митниці, а деякі його колеги – уже тиждень.

Зі слів чоловіка, у Дорогуську поляки влаштували акцію протесту.

«Це в Дорогуську. Стоїть перед ними машин 100 і тут 70, яких просто не випускають з кордону. Вони вже все пройшли, все оформили. Сказали «на виїзд», але виїзду немає. Тому що просто не випускають. Люди не мають ні в туалет куди сходити, ні поїсти. В магазин випускають, випускали по 5 людей», – розповідає далекобійник.

Нині чоловіки не знають, як діяти. Адже виїзд заблокований, а поїхати назад в Україну, лишивши вантаж, вони не можуть. Водії зверталися і до керівництва митниці, і до міністерств, але віз і нині там.

Як повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш, ситуація не змінилася. Польські перевізники продовжують протестувати і за нічну зміну пропустили лише 5 вантажівок із більше ніж 300.

«Нічого не змінилося. Черга майже стоїть. Вона дуже повільно рухається. Протест польських перевізників триває. За ніч, яка минула, за зміну замість того, щоб пропустити на експорт 340 вантажівок, у нас було оформлено лише 5, – розповіла речниця Волинської митниці. – З того, що відомо точно, правоохоронні органи з того боку погодили акцію протесту до 3 червня».

Як відомо, кілька днів тому міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Зі слів урядовців, це мало задовольнити одну з ключових претензій страйкарів, а саме вирішити питання із накладенням штрафів за відсутність дозволів для перевезень до України з третіх країн ЄС. Однак, як бачимо, ситуація не змінилася.

Нагадаємо: 5 травня у звʼязку з акцією протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» паралізувало рух вантажівок. Міністерство відновлення звернулося до польського уряду з проханням врегулювати ситуацію з блокуванням пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024