Поділитись:

Мінвідновлення закликає польський уряд розблокувати «Ягодин – Дорогуськ»

Субота, 06 травня 2023, 09:40
Мінвідновлення закликає польський уряд розблокувати «Ягодин – Дорогуськ»

Міністерство відновлення звернулося до польського уряду з проханням врегулювати ситуацію з блокуванням пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Відповідну заяву опублікували на сайті відомства. 

«Пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» забезпечує близько 40% вантажопотоку до Польщі. Блокування кордону спричиняє критичну для експорту ситуацію. Зараз наша країна обороняється від терористичних дій російських агресорів і стабільне функціонування економіки України є важливою складовою для майбутньої перемоги. На жаль, це далеко не перший випадок блокування українського експорту до або транзитом через Польщу. Це несправедлива і прикра ситуація, яка шкодить нормальному веденню бізнесу між нашими країнами та Європейським Союзом», – наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

У Мінвідновленні вважають страйк «штучним і таким, що суперечить спільним європейським прагненням та цінностям».

«Закликаємо наших колег, польських урядовців провести відповідні заходи для вирішення існуючої проблеми та розʼяснити протестувальникам шляхи подолання непорозумінь. Наша сила в єдності, і Європа це неодноразово демонструвала світу. І я дякую всім, хто в темні часи залишається поряд з нами вірним принципам дружби та добросусідства», – додав Кубраков. 

Нагадаємо, у п'ятницю, 5 травня, у звʼязку з акцією протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» паралізувало рух вантажівок. Міжнародним перевізникам радять обирати інші пункти пропуску, ніж «Ягодин-Дорогуськ», шляхи доставки вантажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів