Поділитись:

У Луцьку місця відпочинку оброблять хімією від кліщів

Середа, 10 травня 2023, 14:28

Парки та деякі зони відпочинку у Луцьку оброблять від кліщів перед початком пляжного сезону, щоб не допустити ще більшого їх поширення та мінімізувати випадки укусів мешканців. Боротися з комарами на цих самих ділянках планують в середині липня.

Про це у коментарі виданню ВСН розповіла заступниця начальника відділу департаменту ЖКГ Луцька Любов Грабовська.

За словами чиновниці, зараз триває робота і формують угоди щодо проведення оброблення парків і зелених зон від кліщів. Здійснюватимуться заходи після 20 травня, перед відкриттям пляжного сезону.

У цей час дезінфікуватимуть територію пляжу в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та зону відпочинку в Теремнівських ставках.

Друге оброблення цих самих зон планують в середині липня, проте вже від комарів. Крім знешкодження кліщів, а згодом і комарів на вищезгаданих ділянках, оброблюватимуть два парки міста: центральний парк та парк 900-річчя Луцька. 

Для мешканців ці дії не створюють небезпеку, тому, каже заступниця начальника відділу департаменту ЖКГ, люди можуть відвідувати ділянки, де проводять обробку.

Нагадаємо: на початку травня  у центральному парку Луцька спеціалісти Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб розпочали забір кліщів. Як встановили спеціалісти, третина з них може заразити людину небезпечною хворобою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів