Поділитись:

Попкорн з пестицидом: волинян попередили про небезпеку

Понеділок, 01 травня 2023, 08:42
Попкорн з пестицидом: волинян попередили про небезпеку

Волинян попередили про те, що у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії, знайшли пестицид хлорпірифос.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживлужби у Волинській області.

«До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 25 квітня 2023 року № 2023.2025, стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії ( виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська, 1 А, 07408», – йдеться у повідомленні.

У разі наявності в обігу зазначеної продукції, бізнес закликали вжити заходи щодо вилучення її з обігу відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ, 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Довідково:
Хлорпірифос (О,О-Диетил-О-3,5,6-трихлор-2-піридилфосфоротіоат, C9H11Cl3NO3PS) — діюча речовина багатьох розповсюджених інсектицидів широкого спектра дії. Хлорпірифос (ХПФ) є фосфорорганічним інсектицидом, який широко використовується в побуті, сільському господарстві та промисловості протягом останніх 40 років приблизно в 100 країнах світу. Незважаючи на нещодавно введені істотні обмеження його застосування в домашніх умовах у низці країн (США, 2001; Європейський Союз, 2003), ХПФ залишається дуже широко вживаним пестицидом. Цей агент використовується для знищення широкого спектра шкідливих комах і кліщів; водночас він демонструє помітну токсичність для більшості видів інших тварин і людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів