Поділитись:

Підприємці Торчинської громади поділилися історіями свого успіху (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 09 травня 2023, 09:34
Підприємці Торчинської громади поділилися історіями свого успіху (фото)

Підприємці Торчинської громади в рамках проєкту «Школа молодого підприємця» поділилися власними історіями успіху. Вони розповіли учасникам про труднощі та курйозні ситуації, які у них виникали за час роботи над власною справою.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» відвідали форум з підприємцями та дізналися багато цікавих історії від місцевих бізнесменів.

ГО «МолоДіжка» організувала для жителів громади «Форум місцевих підприємців». Сюди запросили успішних представників бізнесу – від власників фермерських господарств і до представниць сфери краси. У громадській організації хотіли, аби жителі Торчинської громади могли почути реальні історії від реальних людей. 

«Хтось із них починав свою справу з нуля, повністю змінював свою діяльність, поєднував з материнськими обов'язками, ризикував. Хтось виходив зі своєї зони комфорту і робив все можливе і неможливе, аби їхня справа приносила не тільки задоволення, а й прибуток», – зазначають в «МолоДіжці».

Своєю історією успіху поділились підприємиці Марія Грамчук та Людмила Хрипа. Дівчата спільно працюють над оформленням різних заходів. Спочатку починали з малого – робили фотозони для друзів. Пізніше почали надавати свої послуги іншим людям та брати за це гроші. Зараз підприємиці декорують не тільки дні народження, а й весілля та інші громадські заходи.

Людмила ХрипаЛюдмила Хрипа
 

Марія ГрамчукМарія Грамчук
 

Жителька села Веселе Валентина Панченко розпочала свою підприємницьку дільність з маленького листочка. Жінка за спеціальністю – біолог. Любила природу завжди, тому у неї й виникла ідея вирощувати кімнатні рослини. Таким чином з маленького листка розпочалась велика справа.

«Спочатку хотіла вирощувати вазони, але саджанці дорого коштували. Тому я вирішила купити листочки рослин різних сортів та висадити їх. Із 150 перших прийнялися усі. Потім чоловік змайстрував мені поличку, на якій я їх доглядала. Дякую йому, що підтримав в цьому, адже підтримка рідних дуже важлива», – каже Валентина.

Валентина ПанченкоВалентина Панченко
 

У неї була й інша улюблена справа – малювання. І вона вирішила поєднати його з кулінарією, тому почала пекти та розписувати печиво. Жінка зізнається, що спочатку були труднощі з випіканням, проте згодом усе налагодилось. І тепер її солодощі купують навіть закордоном. Уже були замовлення з Італії, Франції, Канади та багатьох інших країн.

Запросили також і Олену Дунайчук із села Воютин. Вона займається декоративним оформленням заходів, створює букети та віднедавна виготовляє свічки. Працює в парі зі своєю мамою. Починала, як і усі, з малого – складала букети з живих квітів, а вже згодом розширила свій спектр послуг. 

Олена ДунайчукОлена Дунайчук
 

Власниця мовної школи й за сумісництвом очільниця ГО «МолоДіжка» Юлія Шклярук поділилась своїм досвідом ведення бізнесу. Зараз у Торчині вона має власну школу, в якій вже декілька років навчає діток англійської. Усе почалось з її любові до вивчення іноземних мов.

«Спочатку працювала у приватній школі, потім пішла у декретну відпустку. Вже коли дитині був рік та два місяці, я пішла працювати у «Чарівне янголятко», але довгий час не наважувала «сама піти в люди» і орендувати приміщення. Це сталося, коли я народила другу дитину, адже до мене навіть у пологовий телефонували та запитували, коли ж будуть заняття», – розповідає Юлія.

Юлія ШклярукЮлія Шклярук
 

З початком великої війни очільниця громадської організації виїхала у Польщу, проте через три місяці повернулась. За її словами, після приїзду дуже зріс попит на її послуги, тому вирішила офіційно зареєструвати свою діяльність та повноцінно працювати з дітками.

Василь Виголінський – представник фермерського сектору. У селі Хорохорин чоловік займається вирощуванням полуниці. Має декілька гектарів, на яких росте літня ягода. Справою займається давно. Розповів, що спочатку робив багато помилок, адже досвіду в цьому геть не було. Тому вирішив поїхати у Польщу та перейняти знання у закордонних колег. Відтоді він уже не перший рік возить свої ягоди геть у Київ, де і продає їх.

Василь ВиголінськийВасиль Виголінський
 

Своїми історіями поділилися й інші місцеві підприємці – майстрині сфери краси Марія Куляша та Ольга Мельник, власниця непродовольчого магазину Ольга Піхоцька і подружжя Янчуків – Тетяна надає послуги з 3D моделювання, а Юрій займається продажем автозапчастин.

Форум місцевих підприємцівФорум місцевих підприємців
 

На форум також запросили селищного голову, який висловив свою подяку місцевим представникам бізнесу за те, що вони активно розвивають громаду та сплачують у бюджет податки. З його слів, завдяки таким людям Торчинська громада й процвітає.

Нагадаємо: у селищі Торчин запускають новий проєкт – «Школа молодого підприємця». Усі охочі зможуть пройти безкоштовне навчання, на якому розповідатимуть, як запустити власний бізнес «з нуля».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів