Поділитись:

Луцький адвокат став на захист готелів, які погодились поселити росіян (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 05 травня 2023, 14:02
Луцький адвокат став на захист готелів, які погодились поселити росіян (фото)

Луцький адвокат Василь Самолюк висловив свою думку щодо ситуації з поселенням росіян у місцевих готелях. На його думку, така дискримінація за національною ознакою – кримінальна кара.

Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі. 

Пан Самолюк вважає, що жодна людина не може нести відповідальність за те, ким вона народилася, а дискримінація за національною ознакою – кримінальна кара. Як приклад він навів своїх знайомих з паспортами країни-агресора.

«Будь-яка дискримінація за національною ознакою – кримінально карна. Ніхто не несе особистої відповідальності за те, що народився росіянином, німцем чи євреєм, білим чи африканцем. Так само як і через те, що колись став громадянином країни, яка раптом зійшла з розуму. Особисто я маю друга з університету, етнічного росіянина, громадянина України. Й іншого друга, росіянина, громадянина Росії, який живе в Україні. Кожен з них ненавидить Путіна не менше ніж я», – йдеться у дописі.

Він також зазначив, що більше за президента росії він ненавидить рагулізм, містечковість та жлобство.

Василь СамолюкВасиль Самолюк
 

У коментарях під дописом розгорілась ціла дискусія щодо цього питання та думок адвоката. Багато людей засудили таку позицію пана Самолюка. Дехто взагалі зазначав, що не хоче бачити росіян ані в Луцьку, ані в Україні загалом.

Проте були й ті, хто цілком підтримав автора допису. Так, суддя Віта Левчук зазначила, що її  чоловік – громадянин рф, проте має усі необхідні дозволи на проживання в Україні. Але громадянство він так і не отримав. Вона не може зрозуміти, чому її чоловіка в такому випадку мають дискримінувати за національною ознакою.

«Маю чоловіка  громадянина РФ. З дозволом на імміграцію і посвідкою на постійне проживання в Україні. За останні 15 років на «расєї» не був, і не обирав народитися росіянином. Громадянство не міг отримати через неможливість реально відмовитися від «рашкінського». Іспит з української мови склав на 93%. Чому його має бути дискриміновано за національною ознакою?» – пише суддя.

Віта Левчук з чоловікомВіта Левчук з чоловіком
 

Начальниця управління туризму та промоції міста Луцька Катерина Теліпська на своїй сторінці у фейсбук зазначила, що наші готелі працюють згідно з законодавством України. Вона вважає, що ці заклади від початку великої війни дуже «чітко» працюють з громадянами не тільки росії, а й білорусі.

«Готелі міста працюють згідно з законодавством України відповідно до умов воєнного часу. Якби  експеримент було доведено до кінця, і журналіст таки поселився в готель, усі побачили б, як це. Готелі від початку повномасштабного вторгнення дуже чітко працюють з  громадянами рф, білорусі  чи мешканцями ОРДЛО. А точніше ті компетентні органи, які моментально дізнаються, що такий громадянин заселився», – йдеться в дописі.

Катерина ТеліпськаКатерина Теліпська
 

Нагадаємо: Нещодавно наші журналісти робили експеримент, в якому з'ясовували чи зможе росіянин орендувати квартиру у Луцьку або скористатися послугами профільних агентств. Тоді результат показав, що таки може. Згодом журналісти вирішили «проінспектувати» таким чином і місцеві готелі. Там також згодилися прийняти іноземного гостя. Тим часом депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик закликав провести роз'яснювальну роботу серед керівництва готелів, які готові селити в себе громадян росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів